használat előtt fertőtlenítsük!

2020.09.16. 14:30

Összefogdossák és felpróbálják az utcán árult maszkokat (videó)

Botrányos és egyben rendkívül felelőtlen jeleneteknek voltak tanúi a Ripost munkatársai. Egy budapesti metrómegállóban koronavírus elleni maszkokat árultak, melyet rengetegen megtapogattak, sőt volt, aki fel is próbált néhányat.

ripost.hu

Fotó: Ripost

Összefogdossák és felpróbálják! Minden higiéniai előírást megszegve árusítanak koronavírus elleni maszkokat a Puskás Ferenc Stadion metró megállójában és az aluljáróban – írja a ripost.

A mosható maszkoknak darabja 1000 forintba kerül, ami csábító lehet, de itt a legfontosabb kérdés, hogy vajon ennél többet ér-e az egészségünk. Ugyanis, az arra járók, szinte az összeset megfogják, felpróbálják, majd ha még sincs szükségük rá, visszarakják a többi közé, ami miatt akár több embernek is átadhatják a fertőzést.

A Ripost munkatársai megkeresték dr. Bense Tamás családorvost, aki szerint nem is árusíthatnák ilyen formában a maszkokat. A fertőzést az összefogdosott áruval ugyanúgy tovább lehet vinni mint cseppfertőzéssel – mondta az orvos.

Naponta mosni kell a textílmaszkokat!

Most, hogy újra felfutóban van a koronavírus terjedése, nem lehet elégszer hangsúlyozni a maszkhasználattal kapcsolatos tudnivalókat. Akik orvosi maszkot használnak, azoknak naponta cserélniük kell azt, hiszen a nevében is benne van, hogy egyszer használatos.

Azok, akik textilből készült maszkot választanak, azt naponta ki kell mosniuk 60 fokon. Így tanácsos ebből többet is beszerezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában