Az egyetlen légi parádé volt az országban

2020.09.17. 19:42

Megdőlt a nézőcsúcs a Börgöndi Repülőnapon

A harminc százalékkal megnövelt parkoló is megtelt a minap megrendezett légi parádén, amely két szempontból is jubileumi volt.

Tihanyi Tamás

Farkas Bertalan is ellátogatott Börgöndre

Fotó: Tihanyi Tamás / Fejér Megyei Hírlap

– A huszonötödik repülőnapon, a második világháború befejezésének hetvenötödik évfordulóján egy kis időutazáson vehettek részt a repülés szerelmesei – idézte fel a történteket Szilády Dezső, a székesfehérvári Albatrosz Repülő Egyesület elnöke. – Többek között látható volt az angol légierő kiképzőgépének két példánya, a Tiger Moth kétfedelű, valamint egy Mustang P51D típusú amerikai vadászgép. A két külföldi vendégen kívül a hazai repülés és ejtőernyőzés ismert alakjai is jelen voltak a börgöndi légi parádén.

Farkas Bertalan is ellátogatott Börgöndre
Fotó: Tihanyi Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A koronavírus-járványra tekintettel a szervezők szigorú intézkedéseket vezettek be, amit az eseményre látogató közönség fegyelmezetten be is tartott. Erre azért is szükség volt, mert a kedvező időjárás és az idén az országban egyedüliként megtartott repülőnapra minden eddiginél többen voltak kíváncsiak.

– Sokan kipróbálták a repülés élményét merev szárnyú repülőgépeken és helikoptereken egyaránt – folytatta Szilády Dezső. – Az igazi csemegét pedig a Po–2-es, illetve a Kánya oldtimer repülőgépek szolgáltatták az ínyenceknek. Az idelent maradók a több mint 14 hektáron elterülő statikus kiállításokon hagyományőrzőkkel, fegyverekkel, szimulátorokkal, oldtimer járművekkel találkozhattak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában