Cél a jártasságok, készségek, képességek megszerzése

2020.09.30. 07:05

Kultúrák élő találkozója Magyaralmáson

Európa három szegletéből érkeztek fiatalok, hogy megismerkedjenek a magyar nyelvvel és kultúrával. Nem jöttek üres kézzel: az őket fogadó település lakói a török, a német és a máltai kultúrával ismerkedhetnek meg.

Palocsai Jenő

Candan Dogan (j), Gustav Dönnges és David Bartolo szelfije

Fotó: David Bartolo

Az Európa Ifjúsága Egyesület aktív megvalósítója az Erasmus+ programból kivált Európa Szolidaritási Testület önkéntes programjának. Ez a civil szervezet támogató- és fogadószervezetként küld és lát vendégül diákokat, akik Európa különböző országaiban élnek. Három önkéntes a Vértes lábánál fekvő Magyaralmásra érkezett. A törökországi Candan Dogan, a német Gustav Dönnges, valamint az angol anyanyelvű, máltai polgár, David Bartolo mindent elkövet, hogy színesebbé, tartalmasabbá tegye a Fejér megyei település közösségi és kulturális életét. Makovi Ágnes, az egyesület vezetője elmondta: – A német, angol és török anyanyelvű önkéntes fiatalok interaktív nyelvi klubokat, felzárkóztatókat, szóbeli nyelvvizsgára való felkészítéseket, angol, török, illetve német nyelvű kötetlen beszélgetéseket valósítanak meg.

Candan Dogan (j), Gustav Dönnges és David Bartolo szelfije
Fotó: David Bartolo

Mint megtudtuk, nem csak az idegen nyelveken van a hangsúly. Havonta egy interkulturális délután keretében mindannyian bemutatják saját országuk táncait, kultúráját, ételeit. Az elvégzett munkáért nem kapnak fizetést, a pályázati program csupán ellátásukat és utazásukat fedezi. Önkéntesnek jöttek és ebben a minőségben nemcsak szülőföldjüket mutatják be, hanem heti rendszerességgel kézműves foglalkozást tartanak és mozgásos játékokkal, sportolási lehetőségekkel várják az érdeklődőket minden korosztályból. Azon túl, hogy a közösség aktív szereplői lesznek 2021 augusztusáig, részt vesznek Magyaralmás településképének alakításában, padok, játszóterek felújításában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában