hétösszegzés

2020.08.24. 12:08

Kigyulladt bódé, járványügyi szigorítások és a déli összekötő út – Ezt olvastátok a múlt héten

Az augusztusi hosszú hétvégét is magába foglaló hét sok izgalmas, szomorú és érdekes eseményt is hozott Olvasóink számára.

feol.hu

A nem mindennapi látványra változatosan reagáltak az emberek, ki itta a sörét, ki menekült

Fotó: Elekes Gergő / Feol.hu

1.Kigyulladt egy nádfedeles „bódé” a Velence-korzón pénteken kora délután. Információink szerint a tüzet egy durranás előzte meg, ezt követően gyorsan lángba borult a vendéglátó egység teteje.

[embed]https://www.feol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/kigyulladt-egy-bode-a-velence-korzo-teruleten-video-4227482/[/embed]

2. Traktorral ütközött egy motoros Bicske és Mány között, a motoros a helyszínen belehalt sérüléseibe.

[embed]https://www.feol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/elhunyt-a-motoros-a-bicskei-karambolban-4227911/[/embed]

3. A kormányfő szerint további korlátozó intézkedések is elképzelhetőek a járványügyben, mivel pandémiás szempontból a legnagyobb kockázat a koronavírus behurcolása az országba. A miniszterelnök arra is kiért: az iskolákban a valós osztálymunka visszaállítása a cél, a digitális oktatás nem válthatja ki azt teljes értékűen. Hazánknak a szomszédaihoz való viszonyát kulcskérdésnek nevezte.

[embed]https://www.feol.hu/orszag-vilag/orban-viktor-szukseg-lesz-ujabb-ovintezkedesekre-4226771/[/embed]

4. Lionel Messi, az FC Barcelona hatszoros aranylabdás argentin futballistája közölte a klubvezetőkkel, nem kívánja kitölteni jövő nyáron lejáró szerződését, és távozik.

[embed]https://www.feol.hu/sport/nemzetkozi-sport/messi-bejelentette-meg-a-nyaron-tavozna-a-barcelonatol-4217129/[/embed]

5. Átadták a Balatoni úti felüljárót a forgalomnak, a helyi járatok menetrendje is visszaállt a régi kerékvágásba.

[embed]https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/balatoni-uti-feluljaro-szerdan-15-oratol-ismet-megnyilik-a-forgalom-elott-4223387/[/embed]

6. A járvány elleni védekezés – a polgármester szavával élve – bajnokait tüntették ki Szent István napján.

[embed]https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/heten-kaptak-pro-civitate-dijat-4226465/[/embed]

7. A beruházás keretében megvalósul a város déli részén a Seregélyesi út és a Sárkeresztúri út közötti átkötés, továbbá felújítják a Takarodó utat, amit bekötnek az újonnan épülő átkötő útba és a Köles utcába is. Az új átkötő út mellett kerékpársáv és ­csapadékvíz-elvezető rendszer is épül, a fejlesztett utak belterületi szakaszain pedig elkészül a járda és a közvilágítás is.

[embed]https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/negy-es-fel-milliard-forint-fehervarra-4217582/[/embed]

8. Továbbra sem csitulnak a kedélyek Pázmándon, a fegyelmi eljárást különös keretek között halasztották el egy későbbi, ki nem tűzött időpontra.

[embed]https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/ez-kell-pazmandnak-4228412/[/embed]

9. Túl részeg volt, ezért nem szolgálták ki a boltban, dühében rongálni kezdett egy férfi Székesfehérváron.

[embed]https://www.feol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/szidta-az-eladot-betorte-az-ajtot-majd-ratamadt-a-biztonsagi-orre-egy-ferfi-fehervaron-4218137/[/embed]

10. Befejeződhet a székesfehérvári Köztársaság Mozi „kőtárrá” való átalakítása, és megvalósulhat az Aranybulla-emlékmű és környezete felújítása is. Lesz rá forrás, állami.

[embed]https://www.feol.hu/kultura/helyi-kultura/22-milliard-forintbol-folytatodnak-az-arpad-haz-program-szekesfehervari-fejlesztesei-4221443/[/embed]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában