Cserélődik a testület

2020.07.18. 07:15

Spergelné szeptember 27-ével távozik Gánt éléről

Spergelné Rádl Ibolya polgármester januárra várja második gyermekét, emiatt lemondott tisztségéről. A Nemzeti Választási Iroda ez év szeptember 27-re írta ki az időközi választásokat.

Borsányi Bea

Spergelné nem vetette el a viszszatérés lehetőségét Fotó: PT (FMH-Archív)

A hivatalosan kiírt időközi választás okaként a választási iroda a képviselő-testület feloszlását jelölte meg, ugyanis a 4 tagú testület egyik tagja, Muszkáné Gömöry Zsuzsanna – mivel elmúlt 70 éves és a koronavírus szempontjából rizikócsoportba tartozik – még a veszélyhelyzet idején visszaadta megbízását. Spergelné lemondását követően viszont 3 főre zsugorodott a testület, ami nem tette lehetővé a bizottságok további működését sem. Ezért a képviselő-testület feloszlatta magát. A gántiak így szeptemberben nemcsak új polgármestert, de képviselőket is választanak majd.

Spergelné nem vetette el a visszatérés lehetőségét
Fotó: PT (FMH-Archív)

„Mielőtt távozom a posztomról, mindenképpen szeretném, ha átadnánk a tájházat, amely mostanra külsőleg és belsőleg is elkészült, már csak az udvarrendezés van hátra. A berendezése és a tartalommal való megtöltése az utódom feladata lesz. Ugyanakkor, ha minden jól megy, még a polgármesterségem idején szintén átadhatjuk a Balás Jenő Bauxitbányászati Múzeumnál készülő látogató- és konferenciaközpontot, amelynek az alapkövét két éve raktuk le, és már az utolsó simítások zajlanak az épületen belül. Ebbe a projektbe, illetve az előkészítésébe rengeteg munkát fektettem, jó lenne látni, ahogy elkezdődik az új helyen a szakmai munka”, mondta Spergelné Rádl Ibolya. Az, hogy mekkora volumenű átadóra lesz lehetőség, még a jövő zenéje, hiszen az őszi vírushelyzetet egyelőre senki sem tudja megjósolni.

Arra a kérdésre, hogy néhány év múlva tervezi-e a gánti közéletbe való visszatérést, a polgármester asszony egyelőre annyit válaszolt, hogy a lehetőségét nem vetette el, de korai lenne még erről beszélni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában