Több helyen, mint korábban

2020.07.01. 07:30

Július elsejétől ismét fizetős a parkolás Fehérváron

Sokan várják már, hogy ismét díjkötelesek legyenek a korábban is díjköteles helyek. Így ismét helyzeti előnybe kerülnek az adott helyeken élő autósok, akik lakossági bérlettel úszhatják meg a parkolás költségét, ez most évi 5 ezer forint.

Majer Tamás

A Lövölde utca is fizetős

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Egy tavaly év végi önkormányzati döntés értelmében éppen július elsejétől meghízik a fizetős parkolós városrészek köre.

Valamennyi új rész a II. övezet része lesz. Lényeges ez, mert ezekben használható az úgynevezett NFC-kártya, amivel napi egy óra ingyenes parkolás igénybe vehető. Soroljuk: Balatoni út 3–15. közötti terület, Deák Ferenc utca, Lövölde utca, Árpád utca és az említettekhez kapcsolódó lakótelepi parkolók, továbbá a Lövölde 2–16. és 18–24. számú társasházak mögötti szervizút, valamint a Lövölde utca–Tüzér utca és Erzsébet utca által határolt lakótelepi parkolók, illetve a Széchenyi utca 29. előtti terület és a Horvát István lakótelep és a Kölcsey utca.

A Lövölde utca is fizetős
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Az új helyekre időarányosan váltható ki a lakossági bérlet. Keressék föl a parkolási csoport Szent Vendel utca 17/a alatti ügyfélszolgálatát, a bérlet ára 2750 forint lesz, ha júliustól váltják ki, mert január végéig érvényes marad.

A Lövölde utcában már kint vannak az új parkolóórák. Láttunk már órát a Horvát István lakótelepen is. Sorra jönnek a többi helyen is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában