ünnepség

2020.06.09. 07:15

„Virtuális” pedagógusnap Csákberényben

Pedagógus nap alkalmával úgy ahogy máskor, mégis kicsit másként köszöntötték a helyi iskola tanulói azokat a tanárokat, akikkel mindennapjaikat töltik a családiasnak mondható intézményben.

Borsányi Bea

A kilenc pedagógusból hat tudott részt venni az ünnepségen Fotó: Nagy Norbert / FMH

Fotó: NAGY NORBERT

Kevés helyen volt lehetőség idén, hogy pedagógusnap alkalmából köszöntsék tanáraikat a diákok. Csákberényben azonban sikerült megszerveznie a szülői munkaközösségnek, hogy az online oktatáshoz hasonlóan virtuálisan tartsák meg kis ünnepségüket. „Minden szülőt megkértünk arra, hogy a kiválasztott versek egy-egy előre egyeztetett sorát tanítsa meg gyermekének. Ezt aztán a diákok szépen felöltözve elő is adták, a szülők pedig telefonjuk segítségével videón rögzítették az előadásokat. A részletekből végül összeállt az egész műsor”, mesélte Helt Bernadett, a szülői munkaközösség egyik tagja, a pedagógusnap fő szervezője.

Könnyekig hatódtak a meglepetésen

Az évzáró műsorban osztályonként általában csak néhány kisgyerek vesz részt, idén azonban mind a 30 tanuló elmondta a maga verssorát, vagyis az egész iskola szerepelt a videóban. A kis ünnepségre az iskolába hívták az intézményben tanító kilenc pedagógust, akik közül hat meg is tudott jelenni. Ők az egyik tanteremben, szó szerint könnyekig hatva nézték tanítványaik projektoron vetített műsorát, amelynek végén névre szóló, gravírozott tollakat és az egyik negyedik osztályos kislány, Zsigmond Réka festett műanyag virágcserepeiből készült „babákat” vehettek át, amibe egy-egy csokor rózsa is került.

A kilenc pedagógusból hat tudott részt venni az ünnepségen Fotó: Nagy Norbert / FMH

A végzős negyedikesek, akik jövőre más-más iskolában folytatják majd tanulmányaikat, hiszen Csákberényben csak alsó működik, egyben ebben a műsorban búcsúztak el tanáraiktól, ugyanis amikor a szülők titokban elkezdték szervezni a köszöntést, még egyáltalán nem lehetett tudni, lesz-e az idén bármilyen formában is lehetőség a tanévzáró megtartására. Nos, hétfő délutánra kiderült, Csákberényben – mivel kis létszámú tanintézményről van szó – meg lehet tartani a tanévzáró ünnepséget. Igaz ugyan, hogy nem az épületben, csak az udvaron, de mégis összejöhetnek a diákok és tanáraik, hogy a szokásoknak megfelelően búcsúzzanak el a negyedikesektől, és kapja mindenki kézhez az év végi bizonyítványát ennek a kurta-furcsa tanévnek a végén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában