Koronavírus Fejérben

2020.05.06. 07:25

Adomány a soponyai időseknek és rászorulóknak

A Magyar Vöröskereszt Fejér megyei szervezete tartósélelmiszer-csomagokat, édességet adott át a faluban élő rászorulóknak, időseknek.

FMH, V. Varga József

A csomagokat a Vöröskereszt vitte Soponyára, a szájmaszkokat helyben készítették Fotó: HLA

Az egész világot és vele együtt a hazánkat is sújtó koronavírus-járvány rendkívüli helyzetet teremtett. Sokan néznek szembe nehézségekkel, emiatt a segítő szervezetekre is hatalmas feladat hárul. Azok, akik eddig is nehéz helyzetben voltak, most még kiszolgáltatottabbakká váltak. Ezért különösen fontos mindennapjainkban, hogy segítséget kapjanak a rászoruló családok, az idősek. Soponya humanitárius település – mondta el lapunknak Szücs Norbert polgármester és Hollósi Lászlóné Anikó önkormányzati képviselő, iskolaigazgató.

A csomagokat a Vöröskereszt vitte Soponyára, a szájmaszkokat
helyben készítették Fotó: HLA

A Magyar Vöröskereszt által alapított elismerést azok a települések nyerhetik el, melyek segítik a nehéz helyzetben élőket, fontosnak tartják az egészséges életmódra nevelést (a Zichy János Általános Iskola egészséges életmódra nevelő innovációját, megújulását a múlt évben az ország legjobb huszonegy módszere közé választották), a véradásra mozgósítást, az elsősegélynyújtási ismeretek terjesztését – és mindezt úgy, hogy a fiatalokat, a gyerekeket is bevonják a megvalósításba. A település önkormányzata igyekszik mindenben támogatni a rászorulókat, de külső szervezetek segítségét is örömmel fogadják. Szücsné Szigeti Hedvig, a Magyar Vöröskereszt Fejér megyei szervezetének elnöke kedden tizenegy tartósélelmiszer-csomagot, édességet adott át a faluban élő rászorulóknak, illetve időseknek. A családok egyúttal a helyi lakosok által készített szájmaszkokat is kaptak az önkormányzattól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában