Koronavírus Fejérben

2020.04.30. 07:25

A szakmai vizsgák még nagyobb odafigyelést igényelnek majd Fehérváron

Rendben megérkeztek a szájmaszkok, fertőtlenítők a Székesfehérvári Szakképzési Centrum központjába szerdán. A fenntartó nem csak az érettségiztetésre készül – égisze alatt zajlanak majd a szakmai vizsgák is, amelyek még nagyobb odafigyelést igénylő feladatot jelentenek.

S. Töttő Rita

A szakképzési centrum intézményeiben a vizsgatermek fertőtlenítése csak péntek–szombaton történik, de a takarítás már folyik

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Az érettségihez tartozó védőfelszerelések érkeztek meg a Fejér Megyei Kormányhivataltól a Szakképzési Centrum központjába szerdán reggel. Az eszközöket Dominó Csaba, a Székesfehérvári Szakképzési Centrum kancellárja és Kulcsár Szilvia főigazgató vette át.

– Minden vizsgázó minden nap új maszkot kap – ezeket, továbbá a kézfertőtlenítőket és a helyiségek fertőtlenítéséhez szükséges anyagokat vettük át – mondta el a Hírlapnak a kancellár. – Ez nagy segítség, mert az iskolákhoz minden időben érkezett meg, s így jól szervezhetők a vizsgával kapcsolatos előkészületek. Biztonságos, nyugodt érettségit tudunk tehát biztosítani a diákjainknak – tette hozzá Dominó Csaba. A centrum 11 épületben 6136 maszkot oszt ki, több mint 3 ezer vizsgázónak. – A Centrumnak az érettségikkel párhuzamosan van most még egy fontos feladata: a szakmai vizsgák megszervezése.

Ezt saját erőforrásból és az ITM koordinálásával valósítja meg, ami még nagyobb odafigyelést igényel, mert a gépek és berendezések fertőtlenítését is meg kell oldani folyamatosan. A szakmai vizsgákon részt vevők szintén kapnak védőfelszerelést, s ha hosszúra nyúlik a vizsga, akkor többször is cserélünk maszkokat. Az elsődleges az egészség megóvása és a nyugodt légkör biztosítása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában