Koronavírus Fejérben

2020.04.30. 07:12

Fehérvárra irányíthatják a tatabányai betegeket, gyorsházat kapott a kórház – Ez történt szerdán

feol.hu

A tatabányai kórházban hirtelen megemelkedett a fertőzöttek száma, ilyenkor az a gyakorlat, hogy átirányítják a betegeket más intézményekbe, és ez egyik kijelölt kórház a székesfehérvári intézmény – mondta el az Operatív Törzs szerdai tájékoztatóján Müller Cecília országos tisztifőorvos.

Szerda délután Cser Palkovics András hivatalos közösségi oldalán ismét közzé tette a napi lakossági tájékoztatást. A fő téma jelenleg is az érettségi volt, melyre az iskolák felkészültek és az Önkormányzat továbbra is rendelkezésre áll, ha segítségre van szükség.

Egy sárbogárdi cég a napokban helyben is adományozott egy kétszemélyes építményt, amelyet az ottani dolgozók lakószobaként használhatnak. Az igénnyel a polgármester kereste meg őket. A cég vezetősége innen tudta meg: a székesfehérvári mentőállomáson is szükség volna egy hasonló berendezésre. A mobil pihenőszoba egy árammal, belső burkolatokkal és nyílászárókkal ellátott építmény, amelynek bejárati ajtaja akár még kulcsra is zárható. Abban igény szerint ágyak, asztalok, székek és szekrények is találhatók, oda beszerelhetők. A gyorsházat végül kedden késő délután szállították Székesfehérvárra.

A Székesfehérvári Tankerületi Központ és a Székesfehérvári Szakképzési Centrum vezetőjét kérdeztük arról, miképpen szervezik a rendkívüli helyzetben a különböző vizsgákat.

Amint írják, az iskolák bezárásával új feladatok hárultak rájuk is. Fel kellett függeszteniük a személyes kontaktust igénylő foglalkozásaikat; projektnap, humanoid robotprogramozás, LEGO robotok vezérlése, ipari robotok irányítása, nyíltnap. Ennek ellenére az élet nem állt meg, csak némi képp átalakult. Rövid szünet után folytatták a szakköreiket, érettségi felkészítőket, valamint új oktatási, illetve oktatást segítő tartalmakkal jelentkeztek közösségi felületeiken.

A koronavírus-járvány nemcsak a testi, hanem a lelki egészséget is érinti. Ebben a végeláthatatlannak tűnő bezártságban minden erőnkre szükségünk van, hogy úrrá legyünk a nyomasztó érzéseinken. A jóga ebben lehet segítségünkre: a statikus pózok, a légzőgyakorlatok és a meditációs technikák javítják a közérzetünket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában