Előkészítették a javítást

2020.03.20. 07:30

Óra közben esett le a vakolat egy része a Jáky-középiskolában

Sajnálatos eset miatt kellett intézkedni nemrég a Jáky-középiskolában.

Bokros Judit

Mivel nincs tanítás, a termek hibáinak javítása nyugodt körülmények között folyhat a Jákyban

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A Székesfehérvári Szakképzési Centrumhoz tartozó Jáky József Szakgimnázium és Szakközépiskola egyik termében, körülbelül két hete, tanítás közben leesett a plafonról a vakolat egy része. A darabokban pergő vakolatdarabok sajnos eltaláltak két lányt, ám szerencsére egyiküknek sem lett komoly bajuk, egy-két kisebb kék folttal megúszták az esetet.

A fenntartó centrum főigazgatójától, Kulcsár Szilviától megtudtuk: semmi előjele nem volt annak, hogy ilyen történhet. A plafonon nem láttak repedést, nem volt beázás, egyéb probléma. Az eset után azonnal leküldték a lányokat az éppen az iskolában tartózkodó védőnőhöz, aki nem talált rajtuk nagyobb sérülést. Az igazgató azonban külön megkérte a szülőket, hogy vigyék orvoshoz a diákokat alaposabb kivizsgálás végett, s ott kiderült, hogy valóban nincs maradandó sérülés.

Mivel nincs tanítás, a termek hibáinak javítása nyugodt körülmények között folyhat a Jákyban
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A fenntartó részéről azonnal megkezdték az intézkedést, tehát a termet lezárták, s átvizsgálták a plafont. Találtak is még egy olyan részt, ahol levált a vakolat. A kárfelmérés után a napokban megkezdik a munkát, vagyis az újravakolást és a festést. A lezárt terem nem okozott gondot az oktatásban, az órákat átcsoportosítva tartották meg a múlt héten, most pedig már nincs tanítás az intézményben.

Kulcsár Szilvia hozzátette: az érintett emeleten végignézték az összes tantermet, s ahol találtak még problémát, intézkednek. Egyszerre csak egy helyiséget újítanak föl, ütemezetten folynak a munkálatok.

A 70 éve épült iskola teljes körű felújítására jelenleg nincs esély, de nem is ez az intézmény a legrosszabb állapotú – mondta az igazgató. Részleges renoválásra – például ablakcsere – van csupán lehetőségük. Tavaly egyébként nyújtottak be pályázatot, s ehhez az egész iskolát felmérették statikai, valamint energetikai szempontból. Nyerni azonban nem sikerült.

Fotó: Iskola

A centrumhoz összesen tizenegy iskola tartozik a megyében, és eddig semelyikben sem fordult elő olyan gond, mint a Jákyban. Hét iskolánál szintén készült statikai felmérés, a többinél ezek után várható.

A Székesfehérvári Tankerületi Központnál is érdeklődtünk az iskolák statikai állapotáról, felméréséről, ám választ egyelőre – a koronavírus miatti leterheltség okán – nem kaptunk. Amint megérkezik, azt is közöljük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában