(1961–2020)

2020.03.25. 07:25

In memoriam Sió Attila

Tragikus hirtelenséggel, életének 59. évében elhunyt Sió Attila, a Videoton SC egykori korosztályos válogatott atlétája, a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola testnevelő tanára, különböző hazai és nemzetközi bajnokságokon, atlétikai versenyeken aktívan közreműködő országos minősítésű versenybíró.

Káldor András

A sors kegyetlen játékot űzött vele, hiszen a sport volt az élete, edzés, kerékpározás okozta halálát is. A maratoni futás első „mohikánjai” közé tartozott Székesfehérváron, több későbbi maratoni futó első edzéstervét neki köszönhette a nyolcvanas évek végén. Eredménycentrikus sport­emberként ismerték, kategóriájában és életkorában mindenkit legyőzött. A szerénység, az alázat, és a küzdeni tudás jellemezte egész életét. Figyelemreméltó sport-lexikális tudással rendelkezett, szinte nem volt olyan esemény, melyről ne tudott volna. 2018-ban Fejér megye legeredményesebb diákolimpiai testnevelőjeként vehette át a Magyar Diáksport Szövetség elismerését a Diákolimpia 2016/2017-es országos döntőin elért eredményeikért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában