Az értékőrzés volt a cél a versenyen

2020.02.01. 07:05

A Kodolányi diákjai voltak a legjobbak

Ismét a Kodolányi János Gimnázium és Szakgimnázium tanulói vehették át a Gáspár Attila Hagyományőrző Vándordíjat.

Héjj Vivien

A győztes csapat a pénteki díjátadón Fotó: Pesti Tamás

A Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár, a Fehérvári Hagyományőrző Íjász Egyesület, a Gaja Környezetvédő Egyesület, illetve a Gáspár Attila Zöld Kerekasztal Egyesület szervezésében megrendezett Évkerék programsorozat keretében a fiatalok megismerhették többek között a magyar kultúra történelmi múltját, elődeink életformáját, harcművészetét és a Sóstó állat- és növényvilágát is. A 2019. évi megmérettetésen ismét a Kodolányi-gimnázium tízfős csapata bizonyult a legeredményesebbnek a 6–8. osztályosok körében.

A győztes csapat a pénteki díjátadón Fotó: Pesti Tamás

Az Évkerék célja a hagyományőrzés mellett az értékek továbbvitele, továbbörökítése. A nyolcadik osztályosokból álló csoport tagjai az ólomöntést és az ékszerkészítést élvezték legjobban. Emellett megismerkedhettek a rovásírással, valamint a történelmi múlttal, és a környezettel kapcsolatban is sok új ismeretet szereztek. A legjobb csapatnak járó Gáspár Attila Hagyományőrző Vándordíjat péntek délelőtt Iszkádi Erika, a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár igazgatója adta át a diákoknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában