Civil Információs Centrum feladatait

2020.01.21. 22:36

Kiérdemelte az újabb három évet az Echo Innovációs Műhely

Az előttünk álló három évben is az Echo Innovációs Műhely látja el a megyében a Civil Információs Centrum feladatait.

Palocsai Jenő

Az Echo Innovációs Műhely 2012 óta működteti az információs cetrumot. A műhely szakmai vezetője, Zugor Zsuzsanna elmondta, hogy munkájukkal a Nemzeti Együttműködési Alapot (NEA), a Falu Programot, és más elérhető forrásokat segítettek elérni és kiaknázni a civileknek a megyében. Folyamatos partneri kapcsolatok építése mellett 152 sikeres pályázatot koordináltak, miközben 1400 órát töltöttek tanácsadással és hat műhely-konferencia, 25 tematikus fórum keretében, illetve hírlevelek segítségével ismertetették a civil szervezetekkel az előttük álló lehetőségeket.

Zugor vázolta a jövőt is, melyben folytathatják a megkezdett munkát, 2020-tól 2022-ig. Mint megtudtuk, kiírt pályázat még nincs a Magyar falu programban, de hamarosan várható, hogy megjelennek, és ha így lesz, akkor 5 milliárd forint forrásból kaphatnak pénzt az egyesületek.

Molnár Krisztián, a megyei közgyűlés elnöke úgy fogalmazott: – Az Echo Innovációs Műhely az elmúlt években kiváló partnernek bizonyult, a megye településeinek kétharmadával tartják a kapcsolatot, négymilliárd forint forrás megszerzésében segítve őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában