ÉVÖSSZEGZŐ

2019.12.26. 09:15

Tizennégymilliós tornazsák, benzinnel locsoló nő – Ezeket olvastátok szeptemberben

Az év végéhez közeledvén igyekszünk hónapokra lebontva összegezni, hogy mely cikkekre voltak a legtöbben kíváncsiak portálunkon.

feol.hu

Fotó: police.hu

Összeállításunkból kihagytuk a közlekedési baleseteket, mert ellenkező esetben szinte kizárólag ebből kerülnének ki a top hírek.

1. Több személyt benzinnel locsolt le egy nő egy fehérvári tömegverekedésben

Nem akármilyen eset borzolta a kedélyeket szeptemberben. Korábbi sérelmét akarta egy nő megtorolni úgy, hogy dulakodás közben benzinnel locsolt le több embert egy fehérvári áruház előtti téren, miközben azt kiabálta, hogy „felgyújtalak, meghalsz”. Szerencsére felgyújtani már nem tudta őket.

Fotó: police.hu

2. Tizennégy millió forintos tornazsák járt kézről kézre Székesfehérváron

„Kérlek, segítsetek! A buszon hagytam az irataimat, nagy szükségem lenne még rájuk!” Ez a felhívás valószínűleg sokak számára ismerős lehet, hiszen annyian annyiféle tárgyat hagytak már a különböző tömegközlekedési eszközökön... Na de egy ilyen tornazsákot talán még soha!

A KNYKK Zrt. helyi járatán egy teljesen hétköznapinak tűnő tornazsákot talált egy utas, majd leadta azt az autóbusz vezetőjének. Ő a Jancsár úti decentrumban helyezte el a tárgyat. Később kiderült, hogy a zsák 14 millió forint készpénzt rejtett.

3. Monacoi számról zaklatták csalók a Fejér megyeieket

Székesfehérvár több pontjáról is kaptunk visszajelzéseket, hogy ismeretlenek külföldi számról zaklatják az embereket, telefonszolgáltatótól függetlenül, jellemzően a szombat esti, vasárnap hajnali órákból.

A telefonszámok változatosak, a +377-es előhívószám közös bennük
Fotó: Szanyi-Nagy Judit / Fejér Megyei Hírlap

4. Székesfehérvárról érkezett Will Smith születésnapi tortája

Damniczki Balázsék nem akármilyen módon öregbítették Székesfehérvár nevét szeptember végén. A világsztár, Will Smith szeptember 25-én egy óriási buli keretén belül ünnepelte 51. születésnapját. A méltó ünnepléshez persze torta is dukált; a hazai kapcsolattartók öt cukrászdát választottak ki az alapján, véleményük szerint hol tudnak elkészíteni egy általuk elképzelt óriássüteményt. Ebből a versenyből került ki a fehérvári cukrászmester. A teljes történet ITT olvasható.

Nemcsak látványos, de finom is volt a Damniczki-féle születésnapi torta
Fotó: Damniczkiné Úr Bernadett

5. Cipzár elv: új táblákat helyeztek ki Fehérváron a torlódások csökkentésére

Az úgynevezett cipzár elv használatára hívják fel a figyelmet a Székesfehérváron nemrég kihelyezett új táblák. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Kommunikációs osztályának közleménye alapján, az Új-Csóri úti körforgalomnál Várpalota és az elkerülő út felől, valamint az Auchan körfogalomnál Veszprém felől helyeztek ki jelzéseket, melyek megfelelő alkamazásával csökkenhet a torlódás mértéke, a várakozás időtartama.

Az Új Csóri úti körforgalomhoz nemrég kerültek ki a cipzárelv használatára felhívó táblák Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A figyelemfelhívó táblák kihelyezése a Fejér Megyei Balesetmegelőzési Bizottság, Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Városgondnokság és a Magyar Közút együttműködésével valósult meg.

6. Egy 67 éves fehérvári férfi megölte az anyósát

Szeptember 23-án 13 óra 44 perckor érkezett bejelentés arról, hogy Székesfehérváron egy panellakásban egy 67 éves férfi megölte az anyósát. A rendőrök a helyszínen elfogták a feltételezett elkövetőt, aki ellen emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya.

7. Két volt állami gondozott pár esküvőjén vehettünk részt

A Hiemer-ház házasságkötő termében két volt állami gondozott pár, Nagy Albert és Spanner Ramóna, valamint Balázs András és Molnár Mónika kötöttek – ahogy Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere anyakönyvvezetői közreműködőként fogalmazott – nemcsak házasságot, de szövetséget is.

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

8. Elhunyt a Videoton védője, Horváth Gábor

Sajnos szomorú hírről kellett beszámolnunk szeptember közepén. Alig múlt hatvan éves. Születésnapja után nem sokkal nyitotta meg kapuit a szívügyeként tisztelt Vidi-múzeum az új stadionban. Aztán elment a Vidi harmadik legtöbbet szerepelt futballistája, aki 317 bajnoki összecsapáson lépett pályára. Rá emlékeztünk.

9. „Kiutak”, tervek és megoldások a székesfehérvári torlódások csökkentésére

Az augusztusi, M7-esen történt katonai konvojbaleset miatti terelések következtében jelentős autósorok alakultak ki Fehérváron. Ugyan baleset bármikor lehet, de enélkül is sokszor van torlódás az egyre csak növekvő járműszám miatt. Milyen útfejlesztések segíthetnek a torlódások csökkentésében? Cser-Palkovics András polgármestert arra kértük, beszéljen a tervekről, a „kiútról”.

10. Megrongálták a fehérvári lovasszobrot: letörték a kardot

2019. szeptember 22-én, hogy Székesfehérváron a Városháza téren az ott található lovasszoborra ismeretlen személy felmászott és az azon található kardot letörte. A Székesfehérvári Önkormányzat Közterület-felügyelete által működtetett térfigyelő kamera rendszer rögzítette az eseményeket. A felvételek alapján a rendőrség felhívást tett közzé, melynek hatására a 19 éves székesfehérvári S. Richárd a rendőrségen feladata magát.

Fotó: police.hu

Bónusz -Tündérszépek

Szeptember hónapban vette kezdetét a Mediaworks Tündérszépek 2020 elnevezésű szépségversenye, mely során azt tűztük ki célul, hogy az ország legszebb lánya Fejér megyéből kerülhessen ki. A győzelemre minden esély megvan, hisz a perkátai Mészáros Réka ott van a döntőben. Szeptemberben kezdtük meg a megyei fordulóba beválogatott lányok fotózását, galériáik pedig szinte minden hónapban a legolvasottabb cikkek közt foglaltak helyet.

Olvasta már a többi 2019-es összegzőnket?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában