nem a jelent akarja megreformálni

2019.12.11. 12:30

A jövőt kívánja stabillá tenni Csordás Mihály pusztavámi polgármester

A pusztavámi képviselő-testületet a következő időszakban így áll fel: Csordás Mihály polgármester, Pintér István, Gerlinger Tibor, Ujj Tamás, Ujjné Kordkovics Judit, Pusztavámi Kálmánné és Varga Ferenc.

Nédó Géza

Csordás Mihály: „Nem a jelent akarjuk megreformálni, hanem a jövőt stabillá tenni” Fotó: Nédó Géza

Fotó: Picasa

Hogyan érzi magát az új polgármesteri székben? – kérdeztük a fiatal mérnökembert.

– A széket nem igen használom – felelete Csordás Mihály –, ritkán ülök benne. Bőséges feladatom van, az ismerkedés fázisában vagyok. A civil szervezeteinket látogatom. Egyeztetek a partnereinkkel. Maga a feladat tetszik, bár teljesen új nekem.

Mit gondol, a célkitűzéseiből mit tud megvalósítani?

– Célkitűzéseink hosszú távúak, nem a jelent akarjuk megreformálni, hanem a jövőt kívánjuk stabillá tenni. Céljainkat akkor tudjuk beváltani, ha megfelelő anyagi források állnak a rendelkezésünkre. Bent maradunk a kistérségi társulásban. Terveink része az infrastruktúra fejlesztése, az ügyfélbarát hivatal kialakítása, járdák, közterek felújítása, kamerarendszer kiépítése. Egy közösségi tér megújulásában is gondolkodunk.

Támogatást, egyéb forrásokat kapnak-e?

– Amennyiben a település számára megfelelő pályázati kiírást találtunk, abban az esetben nekünk kell tartalommal megtölteni. Ezt követően indulhat a jó értelemben vett lobbizás. Szerencsénk van, hiszen Törő Gábor országgyűlési képviselőre is számíthatunk, és az új képviselő-testület egyik tagja – Ujj Tamás – korábban már több pályázatot is készített.

Csordás Mihály: „Nem a jelent akarjuk megreformálni, hanem a jövőt stabillá tenni”
Fotó: Nédó Géza

Mekkora összeggel vette át a kasszát?

– A részletekbe nem folytam bele, ám a pénzügyi egyenlegünket minden esetben nyomon követem. Szerencsére a pusztavámi önkormányzatnak hitele nincs.

Öt évre választották meg önöket. Optimista a jövőt illetően?

– Igen, az vagyok! Nemcsak öt évre, hanem továbbra, messzebbre tekintve is. Vannak céljaink, amelyeket el szeretnénk érni. Ezt nem csak a magam nevében mondom, hanem a megválasztott testület nevében is.

Ön a Pusztavámi Torna Club elnöke. Megválik-e posztjától, miután ön lett a község polgármestere?

– Igen! Új jelölt van, de még névvel nem szolgálhatok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában