lejárt a szerződés

2019.11.06. 07:05

Elbocsátás nélkül hagyták el a fehérvári céget

Kétszáz fős elbocsátásról szóló olvasói bejelentés nyomán érdeklődtünk a Denso-nál és a kormányhivatalnál, hogy valóban kerültek-e utcára százak, az emberek ezreinek munkát adó cégnél.

Palocsai Jenő

Ipari robot a fehérvári Denso-nál Fotó: FMH-archív

Olvasóink véleménye mindig fontos a számunkra, ezért elindultunk, hogy megtudjuk, mi is történt? A közösségi hálón beérkező levél szerint az autóipari beszállító cég kétszáz munkavállalótól vált meg október közepén. Maga a bejelentő is táppénz alatt kapta meg a korszak végéről szóló értesítést, négy év munka után. A nagyobb létszámú elbocsátásokat a munkáltatók kötelesek jelezni a kormányhivatal illetékes osztálya felé, ám ez nem történt meg. A hivatal tájékoztatása szerint ez csak úgy lehetséges, ha az érintett munkavállalók munkaerő-közvetítő céggel vannak szerződésben.

Ipari robot a fehérvári Denso-nál
Fotó: FMH-archív

Hosszas keresés után utolértük Szincsák Attilát, a vállalat gazdasági és kereskedelmi igazgatóját, aki alátámasztotta a kormányhivatal feltevését.

A szóban forgó cég saját dolgozójától nem vált meg, pusztán a közvetített munkaerő igénybevételét csökkentették 185 fővel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában