hasznos tudás

2019.10.03. 15:00

Te vagy a külső szív! – Újraélesztést tanultak az I. István Szakgimnázium diákjai

Az újraélesztés volt a témája annak a bemutatónak, amelyen szerdán délután az SZSZC I. István Szakgimnáziuma 9. osztályos diákjai vettek részt.

Sági Zoltán

Nóri bevállalta a demonstrátori szerepet Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Fotó: gaborfeherphoto

Az intézmény udvarán megtartott, mindössze félórás találkozón Klupács Péter mentőtechnikus hatalmas rutinnal foglalta össze a hirtelen szívhalál esetén követendő cselekvési protokollt. Eközben torokszorítóan életszagú példákkal igyekezett megértetni a fi atalokból álló hallgatósággal: mekkora a különbség a virtuális és a valódi segítségnyújtás, a képzeletbeli és a tényleges élet és halál között.

Nóri bevállalta a demonstrátori szerepet
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Évi 25 ezer ember hal meg hirtelen szívleállás miatt, akik 75 százaléka, azaz 17 500 ember megmenthető lenne. Ilyenkor „te vagy a külső szív” – állítja az előadó. „Lépj oda, és segíts!” Az eseményen jelen volt Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok, akitől megtudtuk: az elmúlt évek során a karizmatikus előadó szó szerint létfontosságú bemutatóját mintegy 25 ezer emberhez sikerült eljuttatniuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában