fenntartható fejlődés

2019.10.03. 07:05

Könyvtárak az emberért, felelősséggel – Sárbogárd könyvtára sok programmal vár

„Minden virágszál említésre vár, minden marék por megjegyzésre méltó…” Weöres Sándor jelmondatként választott gondolata önmagáért beszél. Az Országos Könyvtári Napok tematikája 2019-ben az ENSZ fenntartható fejlődési keretrendszerére épül, amelyben egy páratlanul ambiciózus és átalakító jellegű jövőkép szerepel.

FMH

Az ENSZ egy olyan világot képzelt el, amely egyebek közt mentes a nélkülözéstől, ahol mindenki boldogulhat. Olyan világot, amely mentes a félelemtől és az erőszaktól, ahol az írás- és olvasástudás általános. Olyan világot, amelyben a minőségi oktatás minden szintje mindenki számára hozzáférhető. A projekt a Könyvtárak az emberért – Felelősségünk a Földért! elnevezést viseli.

A Madarász József Városi Könyvtár Mesekuckó rendezvényén hétfőn Csóka Judit íróval, meseterapeutával találkoztak a kisiskolások, szerdán kora este pedig a szerző legújabb könyvét, a Mesék a pénzről címűt mutatták be az érdeklődőknek az intézmény olvasótermében.

A Hópárduc felesége – Életem Erőss Zsolttal című randevú keretében Sterczer Hilda pénteken 17 órától vendégeskedik a könyvtárban; Tatár Zsuzsanna Textilvilág című kiállítása október végéig tekinthető meg. A városi könyvtár a hónap végéig különféle kedvezményekkel (ingyenes be- és átiratkozás, a Megbocsátás napjai) áll az olvasók rendelkezésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában