biztosabban megőrizhető a jövője

2019.09.01. 14:15

Fenntartót váltottak – Államiból egyházivá vált a pázmándi iskola

Az új tanév nagy változással indul a Kempelen Farkas Általános Iskola számára, amely fenntartót váltott a nyári szünetben, így szeptember másodikától a Székesfehérvári Egyházmegye fenntartása alatt kezdi a munkát.

Borsányi Bea

Államiból egyházivá vált a pázmándi iskola Fotó: FMH-Archív

Tavaly augusztusban vetődött fel először a fenntartóváltás ötlete a pázmándi önkormányzatnál, úgy érezték, biztosabban megőrizhető a helyi általános iskola és ezáltal a település jövője, ha annak sorsát az egyházra bízzák. Mindemellett Virányiné Reichenbach Mónika polgármester elmondta, ez a változás biztosítja, hogy a kor kihívásainak megfelelő körülmények elérjenek a pázmándi iskolába is.

Államiból egyházivá vált a pázmándi iskola
Fotó: FMH-Archív

– Valamennyi egyházmegyei intézményben a jelenlegi pázmándi állapotoknál lényegesen jobbakat láttunk, s tapasztaltuk, hogy az egyházmegye fenntartása alatt olyan minőségi oktatási körülmények közt tudnak a pedagógusok dolgozni, amely méltó lehetőségeket biztosít számukra – nyilatkozta megkeresésünkre az elöljáró most, nem sokkal az újabb tanév kezdete előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában