Méltó hely a segítőknek

2019.09.14. 07:20

Elfoglalhatják helyüket a szociális munkások a megújult mohai épületben

Elkészült az a nagyszabású felújítás, amelynek köszönhetően a falu szociális ügyeit megfelelő körülmények között intézhetik a szakemberek. Az átadás péntek délután zajlott a falu Főutcáján.

Palocsai Jenő

A Forrás Citerazenekar műsora köszöntötte a „házavatóra” érkező vendégeket Fotó: Pesti Tamás

A meghívott vendégeket és az érdeklődő lakosságot nemcsak Kovács Sándorné polgármester fogadta, hanem a Forrás Citerazenekar is, akik a frissen térkövezett udvaron felállított asztalokon nyugtatták hangszereiket, amíg el nem kezdtek népdalokat énekelni, pengetve. Később Illés Ilona, a csoport egyik tagja verset is mondott.

A családsegítő, a gyermekjólét és a házi segítségnyújtás új otthona

Megnyitóbeszédében a pol­gármester asszony külön köszöntötte Dancs Norbertet, aki a Fejér Megyei Kormányhivatalt képviselte az átadón. Kovács Sándorné ismertette, hogy a pályázatot 2016-ban nyújtották be, és két éve bírálták el, szerencsére pozitívan.

A fejlesztés során a szociális alapellátás a Fő utca 26. szám alatti épületből ide, a funkcióját veszített 70-es szám alá költözött. Korábban itt óvoda volt hátul, és szolgálati lakások az épület első felében. A külső felújítással, vagyis a nyílászárók és tetőszerkezet cseréjével, valamint az energetikai korszerűsítéssel elérték azt, hogy méltó módon tudjanak dolgozni, akik arra hivatottak, és legalább olyan méltó módon tudják intézni az ügyeiket azok, akik erre rákényszerülnek. Javul ezáltal a szolgáltatások hozzáférhetősége és minősége is. Az akadálymentesített épületben kialakított külön irodahelyiségeknek köszönhetően lehetőség nyílik arra, hogy a rászorulók bátran, bizalommal menjenek a szociális alapellátást végző dolgozókhoz.

A Forrás Citerazenekar műsora köszöntötte a „házavatóra” érkező vendégeket Fotó: Pesti Tamás

Mostantól ebben az épületben egy fő családgondozó látja el a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat által rábízott feladatokat, és egy szakképzett gondozónő végzi a házi segítségnyújtással kapcsolatos teendőket.

A polgármester megköszönte a megyei közgyűlésnek, hogy a kistelepülések is részesei lehetnek a fejlesztéseknek. Különösen nagy segítség az, amikor százszázalékos támogatást élvezhet egy kis falu, mert nem könnyű önrészt biztosítani a pályázatokhoz.

A bejáratot szimbolikusan elzáró nemzeti színű szalagot Kovács Sándorné és Dancs Norbert vágta át. Ezt követően mindenki az épületbe vonult, hogy kis állófogadás és beszélgetés keretében megismerjék, birtokba vegyék a település lakói az új hivatalt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában