akcióban az iGenerációért Egyesület

2019.08.29. 07:25

Azért a külső is fontos – Újrafestett kerítés és új kerékpártárolók a Hosszúsétatéri oviban

A Hosszúsétatér 42. szám környékén előbb súrolás hangjára, majd festékszagra lettek figyelmesek a járókelők.

Szanyi-Nagy Judit

Háromszáz méter hosszan újult meg az ovi kerítése Fotós: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Serényen folyt a munka e helyszínen, pontosabban az óvoda területén. Az iGenerációért Egyesület elnöke, Pletser Ádám szívügyének tekinti a gyermekek sorsát – már csak egészségtantanár végzettsége miatt is –, így amikor többedmagával önkéntes programba kezd, leginkább (az állatok mellett) az óvodákat vagy az általános és középiskolás korosztályt célozza meg.

A Hosszúsétatéri Óvoda környékén gyakran megforduló Ádám látta, hogy igény lenne a megújulásra, így felvette a kapcsolatot Tóth Ildikó intézményvezetővel, aki a megkeresést örömmel fogadta.

Háromszáz méter hosszan újult meg az ovi kerítése
Fotós: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

– Bár a belső számít leginkább, azért a külső is fontos – nézett körbe az udvaron Mészáros Attila alpolgármester. A közös munkának (vagyis mintegy 25–30 önkéntesnek) hála fényesebb sárga színben pompázhat a csaknem háromszáz méter hosszú kerítés; emellett egy újonnan épült, húszállásos kerékpártároló és egy óvodakert is várja majd a jövő héten érkező óvodásokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában