élhető Söréd

2019.07.04. 07:10

A félezer lelkes faluban sem áll meg az élet

A hamarosan megújuló 81-es főútra fűzött települések egyik legkisebbje is folyamatosan fejlődik, változik. Nem csak a jelenben élnek, hosszú távú terveik között szerepel a település élhetőbbé, vonzóbbá tétele.

Palocsai Jenő

A belterületi utakat önerőből újítják fel, így készült el mart aszfaltból a Jókai és az Ady utca, de új burkolatról szállhat buszra a Pest felé utazó is. A temetőre is gondot fordítottak közel 16 milliós értékben. Nagyon erős kötelék a sport a faluban, így pályavilágítással és defibrillátorral bővült a focipálya, ahol jelenleg egy öltözőrendszer kialakítása és pályafelújítás zajlik. A művelődési ház is megszépült, és a körülötte lévő tér is, ami az óvodának is nagy öröm, főleg az új parkolóhelyek miatt.

A Söréd és Csókakő közötti kőkereszt és korpuszainak restaurálása közadakozásból készült el Fotó: Palocsai Jenő / Fejér Megyei Hírlap

Megújult a könyvtár és annak bútorai, vásároltak mezőgazdasági gépeket, valamint egy közel 13 milliós falugondnoki kisbuszt is. Harmincöt millióból lett új, térköves járda a Kossuth Lajos, Petőfi Sándor és a Rákóczi Ferenc utcákban, melyek a többivel együtt egyre biztonságosabbak, ugyanis az egyébként is jó közbiztonságot egy újonnan készült kamerarendszer tovább fokozza.

A jövőbe vetett hitet támasztja alá a gépvásárláson túl az is, hogy az önkormányzat ingatlanokra is beruházott, méghozzá önerőből, hogy azok majd a falu érdekeit szolgálják. Végh Rudolf, Söréd polgármestere elmondta, hogy az egyik ingatlan öt hektárján kisebb vállalkozások számára alakítanak ki iparterületet. A másik vétel egy nádfedeles présház, mely az 1850-es években épült. Utóbbiban már préselt is a falu, elkészítve az első közös Söréd borát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában