A helyben élőkre hallgatva

2019.06.28. 07:25

„Vizes” munka indul Fehérváron

Dupla munkaterület-átadás történt csütörtökön: a Poprádi utcában és a Homonnai utcában is vízvezeték-építési munkálatok kezdődnek el.

Majer Tamás

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Horváth Miklós Csaba önkormányzati képviselő megelőzné az út- és járdaépítés utáni esetleges panaszokat. A helyben élőkre hallgatva: egy oldalon alakítanak ki járdát az érintett utcákban. Horváth jelezte, az ivóvízgerinc-csere ideje alatt ezen az elképzelésen még lehet változtatni.

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A „vizes” munkák után a távvezetékek oszlopsorait racionalizálják. A jövőben egy oszlopsoron lesz minden szolgáltató. Laczi Péter, a közműellátással is foglalkozó iroda vezetője elmondta, 600 méter hosszan cserélik ki az ivóvízvezetéket a Poprádi utcában; 120 nap alatt. A Homonnai utcában 300 méteren cserélnek, a felső szakaszon, 90 nap alatt. A Homonnai felújítása is teljes lesz, a vízközművekhez azonban nem nyúlnak ott, ahol azt zöldfelület borítja. Minden ingatlannál kicserélik a bekötővezetékeket, a gerincet, modernizálják az elzáróaknák szerelvényeit. Lesznek időszakok, amikor csak az egyik oldalról lehet behajtani az érintett utcákba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában