rengeteg szeretet

2019.06.05. 07:05

Hetedik alkalommal indult útjára az ÖsszetartTó futás a Csónakázó-tó körül

Ahogy a korábbi években, úgy idén is a nemzeti összetartozás napján, vagyis június 4-én tartották a játékos sport­eseményt.

Palocsai Jenő

A rendezvény célja elsősorban, hogy felhívják a figyelmet az összetartozás és az integráció fontosságára.

– A váltófutásra minden általános iskolát és valamennyi sportegyesületet, illetve klubot meghívtunk idén is – mondta kérdésünkre Czettl Andrea szervező, aki az Arany János EGYMI Ezredéves Tagiskolájában gyógypedagógus.

A tó körüli futópályán négyfős csapatok indultak, melyeket a csapatkapitány, azaz egy ismertebb sportoló, valamint ép és sérült gyermekek alkottak.

Közel félezren vettek részt a Csónakázó-tó körüli futáson Fotó: Pesti Tamás/Fejér Megyei Hírlap

Az eseményen közel ötszázan fordultak meg, így egyszerre sokaknak volt remek kikapcsolódási, sportolási és játéklehetőség.

A szervező elmondta, hogy csak pozitív tapasztalataik vannak, hiszen az elmúlt hat verseny alkalmával a gyerekek kifejezetten imádták a közös mozgást és játékot, annak ellenére, hogy sok ép kisiskolás itt találkozik először sérült gyermekekkel. Czettl hozzátette, hogy a sportolók is szívesen fogadják el a szervezők meghívását, mert rengeteg szeretetet kapnak ezeken az eseményeken.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában