Élményekre nyitottan

2019.05.17. 07:25

Fogyatékkal élők és cégek találkozása a Neked munka, nekem álom program keretében

Ember ölel embert. Egy fogyatékkal élő ifjú felnőtt a nevelőjét. De nem így kell ezt látni. Hanem úgy: ember ölel embert.

Szanyi-Nagy Judit

A munkára és az új helyzetekre kész fiatal felnőttek Fotó: Nagy Norbert

Neked munka, nekem álom – a viszonylag újnak mondható országos program neve kiválóan tükrözi a valóságot. Egyfajta különleges nyílt napként értelmezhető: ekkor a nap hősei, a fogyatékkal élők a munka hőseivé válnak. Ilyenkor azt a munkakört próbálják ki, annak a világnak a mindennapjaiba látnak bele, amely igazán érdekli őket, s amelyben talán (bizonyos korlátok miatt) sosem tudnak elhelyezkedni.

A munkára és az új helyzetekre kész fiatal felnőttek Fotó: Nagy Norbert

– Az a legjobb, ha a szeretetről nemcsak beszélünk, de annak nevében cselekszünk is. Erre törekedik a Katolikus Karitász is, amikor annak tagjai olyan programokat szerveznek, mint a mostani – szólalt fel Spányi Antal megyés püspök, karitászelnök, aki azt is elmondta: idén 200 fiatal és 200 munkahely megmozgatása volt a cél. Azt már Turcsiné Molnár Mária munkatanácsadótól tudjuk, hogy Székesfehérváron 12 fiatal nyolc különböző munkahelyre jutott el ezen a napon, a program harmadik évadában. A – például az Ezredéves szakiskolából és a Szent Kristóf Házból érkezett – „vendégek” megismerkedhettek a szivattyúgyártás rejtelmeivel, ellátogattak a papi otthonba, segítették az árufeltöltők és a konditeremben dolgozók munkáját, rádióműsort vezettek, valamint lovakat láttak el és a lószállító kamion gyártási folyamatát is megismerhették. A 19 éves Flóriánt és a 23 éves Marcellt a KNYKK Zrt. munkatársai fogadták, így azokat, akik 10 órakor az autóbusz-pályaudvaron várakoztak, két kedves hang köszöntötte – s kívánt nekik kellemes utazást!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában