EP-választás, klímaügyi gondok

2019.05.09. 09:33

Az egyén szerepe másodlagos: sajtótájékoztatót tartott Fehérváron az LMP

Szerda délután az LMP képviselői sajtótájékoztatót tartottak a pláza előtt. Az esemény apropóját a klímaügyi gondok és a közelgő európai parlamenti választások adták.

Palocsai Jenő

A vártnál kicsivel korábban kezdődő eseménynek azt a beszédes címet adták a politikusok: Ránk rúgták az ajtót: klímaügyi vészhelyzet van!

Vágó Gábor, az LMP EP-listavezetője kérdésünkre elmondta, hogy az egyén is sokat tehet a környezet tisztaságáért, de a klímaváltozást befolyásoló környezetszenynyezés 75 százalékáért 100 vállalat felelős.

A listavezető és az általa képviselt politikai szervezet azt nem vitatja, hogy szükség van ezekre az üvegházhatást erősítő gázokat termelő üzemekre, de véleménye szerint szabályozni kell őket. Vágó szerint amíg nem tudjuk visszafogni ezeket a Magyarországon is jelenlévő cégeket, hogy a negyedéves profitjukért ne gyilkolják le az egész bolygó ökoszisztémáját, addig az egyéni cselekvések nagyon keveset érnek. A párt politikai és gazdasági lépéseket sürget, „különösen most, hogy a magyar és a lengyel kormány megvétózta a közös európai uniós fellépést a klímaváltozás kapcsán”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában