Szívekben kincskeresők

2019.04.15. 07:02

Végigszaladt az ének, a dal Csősz határáig és vissza

Virágvasárnapon, ahogy mindig, megkezdődött a nagyhét. Vasárnap a csőszi református gyülekezetben a gyermekek kedvére tartottak foglalkozást.

Majer Tamás

Vidám játék előzte meg az ajándékkeresést

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Deák Péter ifjúsági lelkész „csapatépítő” játékával, körtánccal, énekkel indult a húsvéti kincskereső alkalom. Péter szavára óriásokat mímeltek a gyerkőcök, s velük a bátor szülők, nagyszülők. S mert az óriások hangja is hatalmas, kiszökött hát, és végigszaladt az ének, a dal a falu határáig és vissza!

Vidám játék előzte meg az ajándékkeresést
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Ezután kézműves foglalkozással, majd a húsvéti történet állomásait érintő bibliai tanítással folytatódott a délután. A lelki kincsek „kifejtése” után a közösség tagjai, a gyerekek kacagós öröme közepette valójában is elhagyták a gyülekezeti házat, hogy odakint felfordítsanak minden egyes követ, van-e alattuk ajándék. Volt. Csokit és a szervezők ügyes kezét dicsérő játékokat találtak a kutatók.

Idekívánkozik még, amit a falucska református lelkészétől, Deák-Vaizer Viktóriától tudunk, hogy nagypénteken és húsvétvasárnap is tartanak istentiszteletet, sőt, vasárnap a gyülekezet tagjai körbejárják a község portáit, hogy énekkel, illetve felolvasással hangolják ünnepre a helyieket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában