interaktív előadás

2019.04.17. 18:33

Tűzmegelőzési osztályfőnöki óra várta a másodikosokat a fehérvári Táncsics iskolában

A tanulóknak az alapvető tűzvédelmi, tűzmegelőzési tudnivalókról tartott interaktív előadást Farkas-Bozsik Gábor tűzoltó alezredes.

Katasztrófavédelem

Fotó: Táncsics Mihály Általános Iskola

A tanulóknak az alapvető tűzvédelmi, tűzmegelőzési tudnivalókról tartott interaktív előadást Farkas-Bozsik Gábor tűzoltó alezredes, a székesfehérvári katasztrófavédelmi kirendeltség tűzoltósági felügyelője, majd az intézmény udvarán a székesfehérvári hivatásos tűzoltók bemutatták a gépjárműfecskendőt és a speciális szakfelszereléseket. A tanóra mentőkötél-húzással zárult, ahol a tűzoltókkal szemben most az egyszer a gyerekek győzedelmeskedtek.

Fotó: Táncsics Mihály Általános Iskola

Hogyan cselekedjünk, mit tegyünk, ha tüzet észlelünk? A gyerekek tűzvédelmi nevelését életkorukhoz igazodva már a bölcsődében és az óvodában töltött időszak alatt el kell kezdeni. Kisgyermekkorban az alapvető tudnivalókat sajátítják el játékos formában a kisebbek, amelyek közül az egyik legfontosabb, hogy megtanulják, tűz esetén nem szabad elbújni, hanem segítséget kell kérni. Általános iskolában a tűzvédelmi előadásokon már részletesen hallhatnak az egységes segélyhívószámon történő segélykérés módjáról, a közölt információk jelentőségéről. Az intézmények tűzriadó gyakorlatai pedig a helyes menekülési magatartás elsajátítását segítik.

A székesfehérvári katasztrófavédelmi kirendeltség tűzmegelőzési osztályfőnöki óráira a 06-22-513-235-ös telefonszámon Farkas-Bozsik Gábor tűzoltó alezredesnél lehet jelentkezni – írja a katasztrófavédelem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában