Vérbeli gasztrocsata

2019.04.18. 07:02

Mester és tanítványa elnevezéssel rendeztek háziversenyt a Deák iskolában

A verseny tulajdonképpen a korábbi Gasztrocsata néven futó megmérettetés folytatása.

Borsányi Bea

A szakácsoknak egy kétfogásos menüt kellett elkészíteniük, csirkehúsból

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Ilyenformán a szakács-, a cukrász- és a pincértanulók 11. alkalommal mérhették össze tudásukat. Idén a cukrászoktól egy pohárdesszertet vártak, a szakácsoknak egy kétfogásos menüt kellett elkészíteniük, az egyetlen alapanyag-megkötés a csirke volt – minden induló egy egész csirkét kapott, abból kellett megalkotnia az előételt vagy levest, illetve az azt követő főfogást. Esetükben a zsűri azt is figyelte, hogyan történik a hús elsődleges feldolgozása. A pincérekre a szakmai teszt kitöltése után az elkészült ételek és desszertek felszolgálása várt.

A szakácsoknak egy kétfogásos menüt kellett elkészíteniük, csirkehúsból
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Mindhárom kategóriában 3-3 tagú, komoly szakemberekből álló zsűri értékelte a versenyzőket, akiknek három órájuk volt az ételek és a desszert elkészítésére. A munkafolyamatban – természetesen kizárólag szóbeli utasításokkal, javaslatokkal – a diákok munkahelyi mesterei is részt vettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában