eső esetén a városháza dísztermében

2019.04.28. 07:30

Hétfőn már a ballagás hetébe lép Fehérvár

Jövő héten szombaton ballagnak az idén érettségiző diákok, akik már a hét elején megkezdik a búcsút az alma matertől. Május 4-én 18 fehérvári intézmény 76 osztályának 1687 tanulója ballag.

Borsányi Bea

Paulik Anna, a Fehérvári Programszervező Kft. munkatársa és Mészáros Attila alpolgármester ismertette a részleteket

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Hétfőn délután a Kossuth utcai órajátéknál köszöntik a város végzős osztályainak osztályfőnökeit, akik 8,6, illetve 4 éven keresztül egyengették a tanulók útját a különböző iskolákban. Eső esetén a programot a Városháza Dísztermében tartják meg. A hagyományoktól eltérő módon az idei évben nem a ballagást megelőző pénteki napon tartják a bolondballagást, hanem május 30-án kedden. A ballagást viszont a szokásoknak megfelelően május első szombatján, azaz május 4-én rendezik, amely ezúttal is a közös, városi ünnepséggel kezdődik.

Paulik Anna, a Fehérvári Programszervező Kft. munkatársa és
Mészáros Attila alpolgármester ismertette a részleteket
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

 

Ebben az évben nem csak az érettségiző osztályokat hívták meg a ballagásra, de a szakképzők szakmai vizsgát tevő végzőseit is és ebből a jövőben szeretnének hagyományt teremteni. A rendezvénynek – amelynek ismét a Városház tér ad otthont – különleges vendége az a négy egykori, az Ybl Miklós Reálgimnáziumban 1944-ben érettségizett diák, akik, mivel háborús behívót kaptak, előre hozott vizsgát kellett tegyenek, a ballagási ünnepségen pedig nem tudtak részt venni.

A városban várható útlezárásokról később tájékoztatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában