Az LMP az emberek egészségéért mindig ki fog állni

2019.04.13. 07:40

Azbesztes kérdések

Pénteken délelőtt 11 órakor a Magyar Kétfarkú Kutya Párt, az MSZP és az LMP standjai előtt Vágó Gábor adott tájékoztatást pártja törekvéseiről.

Sági Zoltán

Vágó Gábor szerint Székesfehérváron az azbeszt, mint speciális probléma ellen kell küzdeniük

Fotó: Sági Zoltán/Fejér Megyei Hírlap

Vágó Gábor, az LMP EP-listavezetője elmondta: pártja azért küzd, hogy zölddé tegye Európát. Székesfehérvárral kapcsolatban kiemelte: itt egy speciális problémával kell szembenézniük a helybelieknek, az azbeszttel, ami lassú gyilkosként folyamatosan éveket vesz el a fehérváriak életéből.

Vágó Gábor szerint Székesfehérváron az azbeszt, mint speciális probléma ellen kell küzdeniük
Fotó: Sági Zoltán/Fejér Megyei Hírlap

Ezzel kapcsolatban az Országgyűlésben az LMP már adott be határozati javaslatot a lassú gyilkossal felveendő harc érdekében, ám – Vágó szerint – a Fideszt, amely számára a profit mindig fontosabb, mint az ember, ez a kezdeményezés nem érdekelte. Az LMP azonban – folytatta Vágó – az emberek egészségéért mindig is ki fog állni, ha itthon eredménytelenül, akkor majd európai parlamenti szinten, ahol az azbesztnek, a lassú gyilkosnak minden bizonnyal megálljt lehet parancsolni.

Lapunk kérdésére, hogy a politikus konkrétan mit ért a várost speciálisan veszélyeztető azbesztfenyegetés alatt, Vágó elmondta: Információi szerint sok olyan, főként a 60-as években épült lakóingatlan van Fehérváron, ahol az azbeszt jelen van, és amelyek azbesztmentesítését kötelező lenne elvégezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában