Az LMP az emberek egészségéért mindig ki fog állni

2019.04.13. 07:40

Azbesztes kérdések

Pénteken délelőtt 11 órakor a Magyar Kétfarkú Kutya Párt, az MSZP és az LMP standjai előtt Vágó Gábor adott tájékoztatást pártja törekvéseiről.

Sági Zoltán

Vágó Gábor, az LMP EP-listavezetője elmondta: pártja azért küzd, hogy zölddé tegye Európát. Székesfehérvárral kapcsolatban kiemelte: itt egy speciális problémával kell szembenézniük a helybelieknek, az azbeszttel, ami lassú gyilkosként folyamatosan éveket vesz el a fehérváriak életéből.

Vágó Gábor szerint Székesfehérváron az azbeszt, mint speciális probléma ellen kell küzdeniük
Fotó: Sági Zoltán/Fejér Megyei Hírlap

Ezzel kapcsolatban az Országgyűlésben az LMP már adott be határozati javaslatot a lassú gyilkossal felveendő harc érdekében, ám – Vágó szerint – a Fideszt, amely számára a profit mindig fontosabb, mint az ember, ez a kezdeményezés nem érdekelte. Az LMP azonban – folytatta Vágó – az emberek egészségéért mindig is ki fog állni, ha itthon eredménytelenül, akkor majd európai parlamenti szinten, ahol az azbesztnek, a lassú gyilkosnak minden bizonnyal megálljt lehet parancsolni.

Lapunk kérdésére, hogy a politikus konkrétan mit ért a várost speciálisan veszélyeztető azbesztfenyegetés alatt, Vágó elmondta: Információi szerint sok olyan, főként a 60-as években épült lakóingatlan van Fehérváron, ahol az azbeszt jelen van, és amelyek azbesztmentesítését kötelező lenne elvégezni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában