játékos formában

2019.03.15. 07:04

Semmelweis Ignác életével ismerkedtek a Széna Téri iskola diákjai

Az Oktatási Hivatal Székesfehérvári Pedagógiai Oktatási Központjának tematikus napjával emlékeztek a 200 éve született orvosra, „az anyák megmentőjére„, aki középiskolai éveit Székesfehérváron töltötte a Ciszterci gimnázium diákjaként.

ÖKK

Semmelweis Ignác

Forrás: Wikipedia

Semmelweis Ignác életének és munkásságának méltó megemlékezése alkalmából támogatott programsorozat részeként a Széna Téri Általános Iskolában tartotta tematikus napját az Oktatási Hivatal Székesfehérvári Pedagógiai Oktatási Központja, tájékoztatott Dr. Lórodiné Lajkó Ágnes. Az általános iskola vezetője elmondta, a foglalkozás célja az volt, hogy a tanulók játékos, mozgalmas tevékenységeken keresztül ismerjék meg Semmelweis korának történelmi hátterét, illetve munkásságának jelentőségét az életkori sajátosságok figyelembevételével, változatos munkaformák és IKT-eszközök alkalmazásával.

Semmelweis Ignác Fülöp 1818. július 1-jén tíz testvér közül ötödikként született. Középiskolai tanulmányait a székesfehérvári Ciszterci Szent István Gimnáziumban és a várbeli Egyetemi Katolikus Gimnáziumban végezte el. Az egyetem elvégzése után, 1844-ben kapta meg diplomáját. Jó megfigyelőképessége és tapasztalatai, valamint a statisztikai adatok helyes értelmezése alapján Semmelweis lényegében a fertőzés-megelőzést vezette be a kórházi szülészetben, sok anya és kisgyermek életét megmentve ezzel.

Vezető képünk forrása: wikipédia

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában