Hajrában jár

2019.03.08. 12:05

Hamarosan átadják a Testnevelési Egyetem velencei kampuszát

Jó ütemben halad a Testnevelési Egyetem velencei kampuszának építése. A legutóbbi bejáráson körvonalazódott az átadás időpontja is.

S. Töttő Rita

Hivatalos helyszíni bejárást tartottak az érintettek

Fotó: Igari Balázs

A hajrában tart az egykori KNEB,- illetve ÁSZ-üdülő területén a Testnevelési Egyetem több, mint 3 ezer négyzetméteres oktatási centrumának kialakítása. Ahogy azt megírtuk korábban, a fejlesztés során összesen 3180 négyzetméteren újítják fel és építik át az ingatlant. Az oktatóépületben többek között rendezvényterem, előadótermek, irodák, szobák és apartmanok kerülnek kialakításra, míg a korábban használt garázsépület helyén 40 férőhelyes új parkolót alakítanak ki. Csütörtökön Koszti András, Velence polgármestere, valamint Genzwein Ferenc, az egyetem kancellárja, illetve Gyetvai Árpád, a beruházásért felelős programiroda vezetője, a projekt korábbi miniszteri biztosa helyszíni bejáráson vettek részt, meggyőződve arról, hogy a mintegy nettó 1,2 milliárd forintos projekt kivitelezése jó ütemben halad.

Hivatalos helyszíni bejárást tartottak az érintettek
Fotó: Igari Balázs

Az új, teniszpályákat, kézilabdapálya méretű kisebb csarnokot és egy, a strandsportok űzésére, oktatására alkalmas kombinált pályát is magában foglaló projekt várhatóan májusban készül el, így a következő tanévben már Velencén folyik a jövő strand, illetve vízisport-szakembereinek oktatása, képzése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában