közösségi feladatellátás

2019.03.05. 07:00

A Depónia egyre nehezebben talál sofőröket és rakodókat a feladatokra

Kovács Béla Sándor, a 2. számú választókörzet önkormányzati képviselője tartott lakossági fórumot tegnap este a Kígyó, a Mancz János és az Ősz utca lakói­nak a II. Rákóczi Ferenc Magyar–Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában.

Sági Zoltán

A parkolás és a szemétszállítás volt a slágertéma

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A fórum kezdetén felvetődött: egy lezáratlan autó parkolócédula nélkül már hetek óta áll az Ősz utcában – miért nem viszik el? Válaszban Bozai István városgondnok elmondta: ha egy autó érvényes forgalmival rendelkezik és nincs körözés alatt, akkor nem szállíthatják el, csupán folyamatosan ráterhelik a parkolási díjat, akár hónapokon keresztül is. Ha szabálysértő módon parkol a jármű, akkor viszont a magasabb szintű jogszabályi sérelemnek megfelelő bírság kiszabására kerül sor.

Hiányzik a munkaerő a közösségi feladatellátásból

Az Ősz utca 6. környéki 100 nm-es burkolatlan terület parkolóvá alakítása nem pénzkérdés, erősítette meg egy további kérdésre válaszolva Cser-Palkovics András polgármester, azonban – mint a szakemberek hozzátették – ha műszakilag nehézségekbe ütközne a terület parkolóvá minősítése, szilárd burkolat kiépítésére akkor is lehetőség adódhat a területen.

A Jávor Ottó téri oszlopokról a megfigyelő kamerákat reklamáló kérdésre a polgármester elmondta, a kamera mellé akkor már közterület-felügyelő is kellene, mert a keletkező felvételek visszanézésének is szigorúan rögzített törvényi feltételei vannak.

A parkolás és a szemétszállítás volt a slágertéma
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Egy újabb hozzászóló szerint az Eszperantó téri papírgyűjtőt gyakrabban kéne üríteni, mert a boltok papírhulladéka mellé a lakossági papírhulladék már nem fér be a tárolókba. Steigerwald Tibor erre válaszolva kifejtette, a Depónia egyre nehezebben talál sofőröket és rakodókat a feladatokra, amit a polgármester – aki nemrégiben pár órára maga is beállt a szelektívhulladék-feldolgozásba – azzal toldott meg: a dolog nem pénzkérdés: maga a munka annyira speciálisan igénybe vevő, hogy nehéz rá megfelelő embereket találni.

A fórumon jelen volt Cser-Palkovics András polgármester, Kovács Zsolt rendőr ezredes, városi rendőrkapitány, Bozai István városgondnok, Steigerwald Tibor, a Depónia Nonprofit Kft. ügyvezetője és Nagy Zsolt, a Közlekedési Iroda vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában