Angollal szabadultak a „múzeumból”

2019.02.11. 07:20

Nyelvi vetélkedőt rendezett a Comenius Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Iskola

A szókincs és tudás volt a lényeg a Day at the Comuseum regionális angol nyelvi vetélkedőn, melyet a fehérvári II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola csapata nyert.

S. Töttő Rita

A vetélkedőn hét csapat vett részt, több kategóriában hirdettek nyertest

Fotó: iskola, Móré Gergő

Day at the Comuseum címmel szervezett angol nyelvi versenyt február 8-án a Comenius Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Iskola. A regionális angol nyelvi vetélkedő azoknak a 8–11. évfolyamos diákoknak szólt, akik általános tantervű, vagy két tanítási nyelvű program szerint folytatják tanulmányaikat. A verseny során izgalmas feladatok közepette kellett továbbjutniuk a csapatoknak a tematikus múzeumi-tudományos helyszíneken, melyben természetesen a gazdag angol szókincs és témaismeret játszotta a főszerepet.

A vetélkedőn hét csapat vett részt, több kategóriában hirdettek nyertest
Fotó: iskola, Móré Gergő

A versenyzők, összesen hét csapat, Veszprém, Somogy és Fejér megyéből érkeztek a rangos versenyre. Több fehérvári intézmény – a Széchenyi István Műszaki Szakgimnázium, a Teleki Blanka Általános Iskola és Gimnázium, a II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és az I. István Általános Iskola is versengett a helyezésekért. A kreatív kézműves kategóriában az I. István nyert, a QR-kódos műveltségi vetélkedőt a balatonalmádi Magyar-Angol Tannyelvű Gimnázium nyerte meg, az összesített versenyt pedig a fehérvári II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola, megelőzve a balatonalmádi két tannyelvű gimnáziumot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában