Nagy utazás, a nyarat tervezőknek

2019.02.11. 07:00

A legjobb first minute ajánlatokkal és lehetőségekkel érkeztek a szolgáltatók Fehérvárra

A turisztikai szezon nyitórendezvényének számít a fehérvári Utazás kiállítás, amely ezúttal a „first minute” utakra koncentrált, de már a nyári nagy lehetőségek egy részét is felvonultatta. A cél az volt, hogy aki előre tervez, elsőként vehesse igénybe a kedvezményeket, és lecsaphasson a legjobb helyekre.

S. Töttő Rita

Számtalan régió, ország mutatkozott be a kiállításon, ahol az idei esztendő legfrissebb ajánlataival érkeztek a szolgáltatók

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Hétvégén hetedik alkalommal rendezték meg a Székesfehérvári Utazás Szabadidő Kiállítás és Vásárt, melynek ezúttal is a patinás belvárosi épület, a Hiemer-ház adott otthont. Számtalan kiállító, utazási iroda, szolgáltató mutatta meg, hová érdemes menni az idei esztendőben. Hegedűs Ágota szervező a Fejér Megyei Hírlapnak elmondta:

Több olyan kiállító van, aki minden esztendőben eljön hozzánk, s vannak olyanok is, akik először jöttek el a fehérvári kiállításra. Idén rengeteg régió fogott össze és jöttek el együtt a kiállításra, például Budapest, illetve Eger környéke, Ráckeve és Cegléd, valamint Szeged és környéke. Új kiállítóként érkezett Balatonfüred, akik idei évi friss ajánlatokkal, programokkal mutatkoznak be a fehérvári közönség előtt.

Számtalan régió, ország mutatkozott be a kiállításon, ahol az idei esztendő legfrissebb ajánlataival érkeztek a szolgáltatók
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Volt miből választani

A Balaton-parti települések egyébként is nagy kínálattal érkeztek idén: Balatonfüred mellett Balatonfenyves, Zamárdi és Siófok is bemutatta 2019-es terveit. Cegléd gyógyfürdőjével, dobmúzeumával tűnt ki, Szeged a Szabadtéri Játékokkal, Egerszalók a Gyógynövények völgyében rendezett programjaival, Szigetszentmiklós az élményszigeti fesztiváljaival, Bogács a fürdőfesztiváljával és gyógyfürdőjével, Nyársapát pedig különleges gokartparkjával – hogy csak néhányat említsünk a gazdag kínálatból. A belföldi lehetőségek között természetesen Fejér megyei ajánlatok is szerepeltek – a móri régió, Csákvár és környéke, a pákozdi Katonai Emlékpark, valamint Székesfehérvár is képviseltette magát különleges kínálatával. Külön több-, illetve egynapos utazási lehetőségeket kínálnak Erdély, Moldva, Felvidék, Kárpátalja, illetve a Délvidék területére, amelyeket rendezvényekkel is össze lehet kötni, illetve körutazások formájában akár több régió is felkereshető. A külföldi utak kapcsán az érdeklődők továbbra is a jól bevált helyekről kértek információt a szolgáltatóktól, utazási irodáktól: Görögországról, Horvátországról, Olaszországról.

A 2019-es programmagazinok káprázatos, napfényes tengerparti kínálatot vonultattak fel, ahová valóban érdemes nyári utakat tervezni, ám akadnak köztük viszonylag új, illetve trendi lehetőségek is: ilyen Albánia például, melyet nagy lelkesedéssel ajánlottak, vagy éppen a luxusszolgáltatásokkal megspékelt török utak. Tematikus utakat is szerveznek az utazni készülőknek: vannak fiataloknak, időseknek és családoknak szánt lehetőségek is a kínálatban.

Az év talán legelső turisztikai kiállításának a célcsoportja is speciális. A szervező így fogalmazott: – Az az utazni vágyó közönség érkezik hozzánk, amely már ilyenkor megtervezi idei nyaralását, utazásait. Sőt, ki szeretné használni azokat az előfoglalási kedvezményeket, first minute akciókat, amelyeket csak ilyenkor kaphatnak, időnként épp a kiállításra tervezetten. A korai kezdés hátránya, hogy nem mindenki készült még el a nyári katalógussal, így aki itt részt vesz, főképp a legjobb előfoglalási lehetőségeket hozta el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában