Jézus Krisztus Isten karácsonyi ajándéka számunkra

2018.12.27. 07:10

Horgolt angyalok vigyázták lépteinket Jenőn

Szentmisére igyekeztünk karácsony első ünnepén az ezerkétszázhatvanas lélekszámú településre, a megye legfiatalabb templomába. Ajándékot adni és fogadni is tudni kell! – így szólt a karácsonyi üdvözlet.

V. Varga József

Bohus Péter atya és ministránsai, Budai Benedek (b), Budai Richárd és Budai Panna

Fotó: V. Varga József/ Fejér Megyei Hírlap

Fejér megye legfiatalabb templomát Szent József tiszteletére 1999 novemberében szentelték fel. A harmonikus arányú épület tervezője Csutiné Schleer Erzsébet, székesfehérvári építész. A templom oltára fölött elhelyezett Szent József-szobor Svájcból kapott ajándék, a falakon Csonka Ernő stációját helyezték el. A római katolikus templom előtt Munkás Szent József szobra áll, Bálint József faszobrász alkotása.

Az olvasmányt a szentlecke és az evangélium követte, majd Bohus Péter címzetes esperes, plébániai kormányzó szentbeszédében a többi között arról beszélt, hogy ajándékot adni és fogadni is tudni kell. Jézus Krisztus Isten karácsonyi ajándéka számunkra, csakúgy, mint maga a megváltás. És e legnagyobb ajándékot ki kell bontanunk – jószívvel és hálásan –, hiszen magában hordozza múltunk bocsánatát, életünk célját és majdan mennybéli otthonunkat.

Éljük ünnepeinket, de ugyanúgy mindennapjainkat is Isten gyermekeként és Jézus Krisztus testvéreként ezen a Földön – tette hozzá Péter atya.

Bohus Péter atya és ministránsai, Budai Benedek (b), Budai Richárd és Budai Panna
Fotó: V. Varga József/ Fejér Megyei Hírlap

A karácsonyi szentmise az áldozat és a szentáldozás liturgiájával zárult, a ministrálás szolgálatát Budai Panna – Budai Ferenc, az egyházközség világi elnökének lánya – végezte unokatestvéreivel, Budai Benedekkel és Budai Richárddal. A szentmisén, orgonán közreműködött Bokor Gábor kántor.

Fister Ferencné, Mária, a jenői karitász vezetője búcsúzóul büszkén mutatta meg Keserű Imre, a templomnak ajándékozott bibliai témájú grafikáját, valamint Ormándi Márta csuhészobrász ugyancsak az egyházközségnek felajánlott szent családját. A karácsonyfákról a helyi amatőr alkotók horgolt hófehér angyalai vigyázták lépteinket…

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában