innovációs díj

2018.11.16. 16:30

Wekerle-napok: fiatal szakembert díjaztak

Az első ízben megrendezett Wekerle-napok keretében először adták át a fiatal szakemberek Wekerle Sándor innovációs díját.

B. Kiss László

Schäffer Ferenc és Fenyves Péter a díjátadáson

Fotó: Koppán Viktor Dávid/Fejér Megyei Hírlap

Wekerle Sándor a dualizmus korának kiemelkedő államférfije volt, akit számos országjobbító, modernizációs intézkedése okán kora nagy innovátoraként, újítójaként is tisztelhetünk. A Wekerle Alapítvány, amely a móri önkormányzattal és civil szervezettekkel karöltve rendezte meg szerdán és csütörtökön a Wekerle-napokat, az idén alapította a fiatal szakemberek a móri születésű államférfiról elnevezett díját. Az elismerést csütörtökön este a Lamberg-kastélyban adták át. A kitüntetett Schäffer Ferenc, a móri Frimo Hungary Kft. projektvezető mérnöke.

A díjazott a kisvárosban született 1987-ban, és gépész­mérnöki diplomát szerzett. 2013-ban a Frimónál kezdett el dolgozni. Rögtön komoly szakmai kihívás elé került, mivel a móri cég új technológia bevezetését határozta el. Ez az új technológia a különböző műanyag burkolati elemek – főleg lökhárítók – lyukasztását és ultrahangos hegesztését egy berendezésben megvalósító gépek gyártását jelenti. Schäffer Ferenc kezdettől részt vett az új gépek fejlesztésében, s ezen gyártóeszközök számos olyan megoldást tartalmaznak, amelyek az ő innovatív gondolatait, ötleteit tükrözik.

Schäffer Ferenc és Fenyves Péter a díjátadáson
Fotó: Koppán Viktor Dávid/Fejér Megyei Hírlap

Fenyves Péter polgármester a megjelenteket köszöntve elmondta: a 170. éve született Wekerle Sándor sírjánál rendezett tegnapi ünnepségen Törő Gábor országgyűlési képviselővel és Buza Ernővel, az alapítvány kuratóriumának elnökével képviselték a szülővárost.

A díjátadó után Svéhlik Csaba professzor tartott elő­adást az egyik leginnovatívabb iparág, az autóipar jövőjéről. Ugyancsak csütörtökön – a programsorozat keretében – játékos vetélkedőt rendeztek a móri általános iskolák tanulóinak. A versenyre négy iskolából összesen kilenc csapat nevezett. Az első helyen a Radnóti-iskola Optimisták nevű csapata végzett. „Ezüst­érmes” az ugyancsak radnótis Konzervatívok lettek. A harmadik helyet a Zimmermann-­iskola Központi hatalmak nevű csapata szerezte meg – tudtuk meg Balogh Tibortól, a verseny főszervezőjétől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában