Ők is dallal ünnepelnek

2018.11.29. 08:00

Egyéves a fehérvári autiklub: a tagok létszáma egyre gyarapodik

Nem csodabogarak, éppúgy ünnepelnek, mint mindenki más. Már az utolsó próbák zajlanak, mert november 30-án fellobban az első szál gyertya az Autiklub tortáján.

Palocsai Jenő

Már az utolsó próbák zajlanak a nagy esemény előtt

Fotó: Palocsai Jenő / Fejér Megyei Hírlap

Az ember társas lény, így az autista gyerekek számára is fontos a társ, a társaság, a közösséghez tartozás érzése. Állandóságot és emellett – vagy éppen ebből kifolyólag – biztonságot ad.

A gyakorlat leginkább az, hogy a sérült gyerekek speciális óvodában, majd iskolában tanulják el személyre szabottan, a társas viselkedés alapszabályait, természetesen a készségek fejlesztésével párhuzamosan.

Már az utolsó próbák zajlanak a nagy esemény előtt
Fotó: Palocsai Jenő / Fejér Megyei Hírlap

A speciális középiskola elvégzése után visszakerülnek a családba, kikerülnek egy közösségből. A jobb sorsú fia­taloknak innentől nyílik ki igazán az élet, nekik ilyenkor zárul be. Ezen kíván változtatni az Auti‑klub csapata. Jelenleg heti három alkalommal jönnek össze, két-két órára, hogy baráti társaságban tölthessenek egy kis időt. Plánki Krisztina klubvezető elmondta, hogy a Fehérvár Travel Alapítvány egy mindennel felszerelt épületet biztosít a fiatalok nappali foglalkoztatása érdekében a Prohászkán, de nem merül ki ebben a támogatás. Minden költséget fedez az alapítvány, köztük a négy gyógypedagógus, a kutyaterápiát végző szak­ember és a pszichológus honoráriumát is. Ez a lehetőség egy éve áll fent, a tagok létszáma egyre gyarapodik, és holnap ünneplik az első születésnapjukat. PJD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában