nyílt nap a Fejér megyei lakásotthonokban

2018.11.23. 08:00

Gyermekekért díjat kaptak a gyermekvédelem támogatói Fehérváron

Tizenegyedik alkalommal rendezték meg csütörtökön, a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Napok keretében a Támogatók Napját.

S. Töttő Rita

Megköszönték a támogatók segítségét és kiosztották a Gyermekekért díjat

Fotó: Koppán Viktor / Fejér Megyei Hírlap

A Fejér Megyei Gyermekvédelmi Napok keretében rendezték meg csütörtökön a Támogatók Napját a Köfém Művelődési Házban. A Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat gyermekei színes műsorral köszöntötték a támogatókat. Az eseményen Mátrahalmi Tibor, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság igazgatója köszöntötte a program résztvevőit.

Megköszönték a támogatók segítségét és kiosztották a Gyermekekért díjat
Fotó: Koppán Viktor / Fejér Megyei Hírlap

- A szolidaritás nem az ellátórendszer magánügye, meg kell, hogy jelenjen benne a társadalom felelőssége. Szép példa erre a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ, amelynek mára nagyon sok támogatója lett, nem csak gazdasági szervezetek, kisebb közösségek, hanem önkormányzatok, mecénások, egyházak is. Ez egy nagyon komoly munkának az eredménye – világított rá az igazgató. Deresné Tanárki Mária intézményvezető pedig az idei évi támogatásokat sorolta fel: kaptak élelmiszert, 13 millió forint pénzadományt, táborozási lehetőséget, ruhát, játékokat, közösen szervezett programokat, ingyenes belépőjegyeket sportrendezvényekre, kedvezményes színház és koncert jegyeket, ösztöndíj programokat, kedvezményes szolgáltatásokat, saját programokhoz támogatásokat, illetve kétkezi munkát. – Minden egyes támogatóval új ablak nyílt a világra – fogalmazott az intézményvezető. Az eseményen a Gyermekekért-díj átadására is sor került, melyet ezúttal Iváncsics Zsolt és Kovács Józsefné kapott. Pénteken a Fejér megyei lakásotthonok tartanak nyílt napot, ezzel zárul a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Napok rendezvénysorozata.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában