Játékos út a mesékhez

2018.10.04. 08:00

Lelkesen dobálták a diót a kisiskolások a Zichy ligetben

Iskoláknak, családoknak is meghirdetnék a jövőben a részvétel lehetőségét a Meseösvény foglalkozásokon.

Bokros Judit

Közelebb a mesékhez, alkotó és ügyességi feladatokkal

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Két iskola kisdiákjai vehettek részt elsőként a Fejér Megyei Művelődési Központ és a Játszótárs Játékkészítő Műhely közös rendezvényén a Zichy ligetben. A Széna Téri és a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolából érkezett gyerekek a Mátyás-emlékévhez kapcsolódva. Az igazmondó juhász című magyar népmesét hallgathatták meg Gonda Emma előadásában, majd a történethez kapcsolódó ügyességi és alkotásra ösztönző fel­adatokat kaptak. A lelkesedés nagynak bizonyult, akár diódobálásról, akár kirakózásról volt szó – ezt a másik fog­lalkozásvezető, Sevella Zsu­zsanna is tapasztalhatta.

 

Közelebb a mesékhez, alkotó és ügyességi feladatokkal
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A Meseösvény széles körű kezdeményezés, több településen rendeztek már hasonlót – tudtuk meg Gonda Emmától. Célja, hogy a diá­kok alkotó foglalkozásokon keresztül dolgozzák föl az adott mesét, és megismerjék annak szimbolikus, a valós életet leképező világát. A jövőben más iskolákat és családokat is szeretnének bevonni, a helyszín pedig akár a fehérvári János vitéz park is lehet ősz végén. Az akadálypályát ugyanis szabad téren lehet jól elhelyezni, de benti rendezvény is elképzelhető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában