Még zajlik a közlekedést illető tervezés

2018.10.02. 07:20

Gyalogos övezet lesz a Kodolányi középiskola campusánál

A tervezett középiskolai campushoz kapcsolódó közlekedési koncepciókról tartottak lakossági fórumot hétfőn A Szabadművelődés Házában.

B. Kiss László

Számos kérdése, észrevétele volt a fórum résztvevőinek

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A lakossági fórumon részt vett Mészáros Attila alpolgármester, Földi Zoltán önkormányzati képviselő és Nagy Zsolt, a polgármesteri hivatal közlekedési irodájának vezetője. Elsőként Mészáros Attila adott tájékoztatást arról, hogy milyen fázisban van a Szabadságharcos utcában kialakítandó középiskolai campus terveinek valóra váltása. Elmondta, az érintett épületekre a tervek elkészültek, az építkezés első ütemét illetően pedig már zajlik a közbeszerzési eljárás. A kivitelezőről várhatóan a tavasszal döntenek ugyan, de a Kodolányiról elnevezett középiskola biztosan a jelenlegi helyén fejezi be ezt a tanévet, a munkaterület átadására így június 15-én kerülhet sor.

A feltöltődő zsákutcákat akarják elkerülni

A tervezett középiskolai campus megépítéséhez 15,8 milliárd forint kormányzati forrás rendelkezésre áll – folytatta az alpolgármester. A döntések 2015–2016-ban születtek, amihez képest emelkedtek a költségek. Az első ütem megépülése után meglátják, mennyi marad, s aszerint fognak neki a második ütemnek – fogalmazott Mészáros Attila. Úgy számolnak: tavasszal megkötik a szerződést, s 34 hónap alatt, 2021 őszére készül el az első ütem. Mivel a jelenlegiek mellé további középiskolák ideköltözésére is számítani lehet, minimum 1500, de akár 2100–2200 diák is tanulhat majd a campus területén.

Számos kérdése, észrevétele volt a fórum résztvevőinek
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Az önkormányzat minimálisra szeretné csökkenteni a gépkocsiforgalmat, a Szabadságharcos utca ezen szakasza a kerékpárosoké és a gyalogoséké lesz – derült ki az alpolgármester szavaiból.

A közlekedési iroda vezetője a közlekedési koncepcióról elmondta: még tart a tervezés, semmi nincs kőbe vésve. Cél az, hogy ne hozzanak létre olyan zsákutcákat, amelyek feltöltődnek, s nem lehet mozogni bennük. Nagy Zsolt a konkrét elképzelésekről szólva megemlítette például, hogy az előzetes tervek szerint például körforgalom épülne a Zichy ligetnél. Megtudtuk továbbá azt is, hogy a kerékpárosokat el fogják választani a gyalogosoktól a Palotai úton.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában