Mindannyian mások vagyunk!

2018.09.27. 08:30

Új köntösbe öltözött a táci Szivárvány-ház

Ünnepélyesen átadták szerda délelőtt az általános iskola épületszárnyát, a külső energetikai felújításon átesett Szivárvány-házat, az integrált autista gyermekeket foglalkoztató intézmény megújult otthonát.

V. Varga József

Fotó: Koppán Viktor Dávid / Fejér Megyei Hírlap

A falu tulajdonában álló épület tavaly nyáron új tetőt kapott, kicserélték a nyílászárókat, az idén pedig a külső szigetelés is megoldódott. Mindez önkormányzati forrásból, cégek felajánlása nyomán és sok-sok önkéntes munkával. A gyerekek által Szivárvány-háznak „becézett” épület egyedülálló integrált autista helyszín.

 

A családias otthon nyújtotta nyugodt környezetben a mindennapi élet rutinjait tudják oktatni kis diákjaiknak, akik jelenleg a térségből járnak hozzájuk, esetenként tízen is.

Fotó: Koppán Viktor Dávid / Fejér Megyei Hírlap

A táciak jó gyakorlatot is kialakítottak, melynek lényege az autista diákok részleges integrációja, a többségi tanulói közösségben eltöltött idejükön kívül rendelkezésükre áll a számukra kialakított autistabarát környezet. Hazai és külföldi intézmények is tanulmányozzák munkájukat.

A táci általános iskola egyik szárnyában, most már felújítva működik az intézmény
Fotó: Koppán Viktor Dávid / Fejér Megyei Hírlap

A nemzeti színű szalagot Varga Gábor országgyűlési képviselő, Ács Balázs, a támogató cég alelnöke, Horváth Tamás polgármester és Kovács Gáborné iskolaigazgató vágta át. A diákok együtt énekelték Bródy János dalát: „Mindannyian mások vagyunk / Jó, hogy van

néhány közös dalunk…”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában