Inkább tilosban állnak, mint hogy fizessenek

2018.08.23. 09:00

Parkolás: lefestett tiltótáblák Velencén

A hőség továbbra is a tópartra vonzza a nyár utolsó heteit kihasználni vágyó fürdőzőket. A parkolás a kisvárosi közegben azonban nem mindig stresszmentes: múlt héten például ismeretlenek festették le az ideiglenesen kihelyezett behajtani tilos táblákat.

S. Töttő Rita

A közterület-felügyelet büntet, ahol szabályszegést talál

Fotó: Igari Balázs/ Fejér Megyei Hírlap

Szezonális jelleggel helyeztek ki még a nyár elején behajtani tilos táblákat a Tópart utca és a korzó közelében, éppen azért, hogy előre megakadályozzák a helyiek életét megnehezítő, tilos helyen parkoló fürdővendégek autóinak parkolását. Velencén ugyanis tilos a fűre állni, amit gyakran úgy oldottak meg egyesek, hogy a házak bejárói elé tették le autóikat – ami szintén nem kis bosszúságot okozott a helyieknek.

A fizetős parkolók kialakítása is éppen ezért történt meg az elmúlt években a tóparton: Gárdonyban az egyik helyen a napijegy 960 forint az autóknak, 16 óra után pedig 600 forint. Velencén a fizetős szakaszokon a napijegy 1490 forint, egy óra pedig 400 forintba kerül. A tapasztalat szerint az ingyenes – és gyakran a tiltott – szakaszok mindig tele vannak autóval, a fizetős részek azonban nem. Ennek ellenére a múlt hét végén Koszti András polgármester felháborodásának adott hangot, amikor észrevette, hogy a korzó közeli és a Tópart utcai behajtani tilos táblákat ismeretlenek feketével lefestették. Mögötte pedig jól láthatóan ott állnak tilosban az autók. A helyiek dühösen reagáltak a tettre – amelynek rendőrségi feljelentés lett a vége.

A közterület-felügyelet büntet, ahol szabályszegést talál
Fotó: Igari Balázs/ Fejér Megyei Hírlap

Van, aki szerint az a vendég, aki ki tudja fizetni a benzinköltséget, a lángos és a sör árát, az a napijegyet is fizesse ki, és tartsa tiszteletben a helyiek szabályait. Más úgy véli, a fizetős parkolók kialakításával kaotikus lett a helyzet. Van, aki a közterület-felügyelet után kiált, más pedig a hasonló turisztikai jelentőségű városok parkolási összegeit hozta fel példaként.

A polgármester kijelentette: „Elvárjuk minden hozzánk érkező turistától, fürdővendégtől, hogy tartsa tiszteletben a mi szabályainkat.” A közterület-felügyelet ezután is csekkekkel bünteti azokat, akiket tilos parkoláson kap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában