Mozgalmas szezon

2018.08.29. 15:30

Fejér megye legérdekesebb hírei: ezeket olvastátok legtöbben a nyáron

Ezen a nyáron sem unatkozhattunk Fejérben: heves viharok tépázták a megyét, megnyílt a fehérvári strand, holttestet találtak a Velencei-tóban. Most összeszedtük mire voltatok ti a legkíváncsibbak.

feol.hu

Fotó: Szanyi-Nagy Judit / Fejér Megyei Hírlap

Összeállításunkból kihagytuk a közlekedési baleseteket, mert ellenkező esetben szinte kizárólag ebből kerülnének ki a top hírek.

Lássuk tehát melyik volt az a tíz hír, ami a leginkább érdekelt titeket:

Az Országzászló tér átadásának éjszakáján két fiatal megrongálta a Virágórát. A közterület-felügyelet térfigyelő kamerái rögzítették, ahogy a 15 és 16 éves fiatal visszafeszítette az óramutatót, valamint egy szemtanú is bejelentést tett, így a rendőrség gyorsan megtalálta az elkövetőket­.

Elkeserítő a látvány
Fotó: Tringli Alexa / Feol.hu

2018 áprilisától rendszeresen gyógyszerekkel mérgezte a férjét szabadbattyáni otthonukban egy nő, amelynek következtében a férfi 2018. június 1-jén életét vesztette. A hír sokkolta a környéket.

Szabadbattyáni utcarészlet. Ebben a „zsákutcában” élt a házaspár
Fotó: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

M7 autópálya, öngyilkos-jelölt – szól a kiírás Bernát videójánál, melyen jól láthatóan Enying térségében, az M7-es autópályán halad a videóssal szemben egy Suzuki típusú autó.

A jól beállított,helyes dátumot és időpontot is mutató fedélzeti kameránk segíthet egy-egy szabálytalanság leleplezésében
Fotó: Facebook

Bár ehhez kapcsolódóan balesetről szerencsére nem tudunk, a felvétel sokkoló, s többen azt kérik: a felvételt a videó tulajdonosa juttassa el a rendőrséghez, hogy az illetékes szervek intézkedni tudjanak.

A dolog szépsége, hogy nem az egyetlen ilyen eset volt ez a nyáron.

Nem szokatlan jelenség a jégeső megyénkben, ám az, hogy mindez júniusban történik, már jóval meglepőbb. Június 6-án tomboló időjárás csapott le, a vihar délről támadt, és heves dörgések közepette érkezett meg Fejérre.

Fotó: Szanyi-Nagy Judit / Fejér Megyei Hírlap

Borzasztó hírt kaptunk augusztus elején. Igar-Vámpusztáról érkezett augusztus 6-án a Fema Állatmentő Egyesület gondozásába egy olyan állapotban lévő kutya és kölykei, ami még a sokat próbált állatvédők számára is megdöbbentő. Turczer Edina, a Fema vezetője a így számolt be a különösen nagy elhanyagolást és kegyetlenséget átélt állatokról: A kiskutyák tele voltak féreglárvákkal! A legyek olyan szinten beköpték őket, hogy a kilenc kölyök közül egynek már esélye sem volt a túlélésre, a köldökcsonkon keresztül a hasüregbe telepedtek be a lárvák!

Nem mindennapi eset történt Székesfehérváron július 13-án. Beszakadt a járdaszakasz egy bútorokat szállító kisteherautó alatt a Horvát István utcában, közel a Széchenyi utcához. A városi hivatásos tűzoltók daruval emelték ki a bajba került járművet. A munkálatok idejére a forgalmat is elterelték.

Fotós. Olvasó/Éva

Füst keletkezett egy szálloda áramelosztó helyiségében péntek kora július 27-én reggel a székesfehérvári Ligetsoron. A helyszínre a megyeszékhely hivatásos tűzoltóit riasztották, kiérkezésükre a szálloda személyzete az épületben tartózkodó százhuszonhét embert az utcára menekítette.

A strand fejlesztése és felújítása tavaly ősszel kezdődött. Szinte az összes burkolat, közmű és zöldfelület megújult, de új medencéket is építettek.

Már a megfelelő idő is megérkezett a fürdéshez. Ezt használta ki Porvázsnyik Laura Zoé (b), Barabás Lili Kitti és Porvázsnyik Sáron Flóra is a megújult fehérvári strandon. A létesítmény immár méretes csúszdákkal, halat formázó vízipuskával, forgóvizes medencével várja a csobbanni vágyókat, s nem hiába: hétköznap délelőtt is hűsölnek itt sokan
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Hiába történt alig egy hete, a Velencei-tavi holttest rögtön a nyár második legolvasottabb cikkévé vált portálunkon. A gárdonyi horgászok információi szerint holttestet találtak a Velencei-tó mellett a parton, a nádas közelében augusztus 22-én. Az illetékes rendőrkapitányság közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja a haláleset körülményeit, ebből azt a következtetést lehet levonni, hogy bűncselekmény gyanúja nem merült fel az ügyben.

A jogosítvány megszerzése rengeteg embert érint, így talán nem meglepő, hogy a nyár legolvasottabb cikke a KRESZ-vizsga és- tanfolyam ingyenességéről szóló írásunk volt.

Varga József évtizedes tapasztalattal mondja: tanulni sokan akarnak, oktatni már egyre kevesebben
Fotó: Nagy Norbert/ Fejér Megyei Hírlap

Július elsejével a 20 év alattiak visszaigényelhetik a B típusú jogosítvány megszerzéséhez szükséges KRESZ-vizsga árát, maximum 25 ezer forint értékben. A jogosítványszerzés azonban nem olyan egyszerű, mint mondjuk tíz éve volt – világított rá a nehézségekre Varga József székesfehérvári szakoktató, aki azt látja, hogy egyre kevesebb a tanulóvezető-oktató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában