borzalmas állatkínzás

2018.08.06. 15:02

A sokat látott fehérvári állatvédők is alig hittek a szemüknek! (18+)

Megdöbbentő kínok között vergődött az a kutyacsalád, amely hétfőn került a fehérvári állatvédők gondozásába. A sokat látott állatvédők is alig hittek a szemüknek.

S. Töttő Rita

Igar-Vámpusztáról érkezett augusztus 6-án a Fema Állatmentő Egyesület gondozásába egy olyan állapotban lévő kutya és kölykei, ami még a sokat próbált állatvédők számára is megdöbbentő. Turczer Edina, a Fema vezetője a Fejér Megyei Hírlapnak így számolt be a különösen nagy elhanyagolást és kegyetlenséget átélt állatokról:

- A kiskutyák tele voltak féreglárvákkal! A legyek olyan szinten beköpték őket, hogy a kilenc kölyök közül egynek már esélye sem volt a túlélésre, a köldökcsonkon keresztül a hasüregbe telepedtek be a lárvák! Őt sajnos el kellett altatni, de van még néhány súlyos állapotban lévő kiskutya, akikért aggódnunk kell. Soha nem felejtjük el azt a látványt és bűzt, amelyben ezek az állatok kénytelenek voltak élni – mondta feldúltan az állatvédő, aki ecsetelte azt is, milyen egyéb nehézségekkel szembesült még a kutyamama: a háta teljesen szétégett, valószínűleg a napon, de nem tudják, mi lehetett előbb, az égési sérülések vagy a légylárvák.

Azonnal indultak az állategészségügyi centrumba, ahol elkezdték a kutyamama ellátását.

Képek: Fema

 

- Ilyen alázatos, hálás, türelmes kutyával régen találkoztunk...csak néha nézett ránk, néha emelte fel a fejét, hálás bociszemekkel nézett ránk – mondta Edina. A történetnek itt még nincs vége. A kutyus chipes, a neve Dugó. Vagyis van gazdája. – A megadott telefonszám azonban nem elérhető, így még nyomozzuk, hogy ki a felelős azért, hogy egy élőlény ilyen óriási szenvedésnek van kitéve, a kölykeivel együtt!

Képek: Fema

Az állatmentő egyesület vezetője kéri, bárki bármilyen információval rendelkezik, hívják őket a +36 30 843 4346-os számon. Az állatvédők állatkínzás gyanúja miatt megteszik a feljelentést is. Orvosuk szerint Dugó állapota aggasztó, de – mint mondják – megéri küzdeni, mert van remény, hogy felépül.

Képek: Fema

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!