a Sörök között olvasók

2018.07.27. 08:00

Olvasóink könyveket adományoztak Bakonykútinak

Nemrég megírtuk, hogy a 159 lelkes faluban jövő májusban könyvtár nyílik, mégpedig a régi kocsma és bolt helyén. Írásunk megjelenése után többen is jelezték, szeretnének könyveket adományozni a településnek!

Majer Tamás

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Volt olyan olvasónk, aki szerkesztőségünket fölkeresve keresett kapcsolatot az önkormányzattal. A fehérvári Sábián Jánosné maga hívta föl Marics Józsefet, a piciny falu polgármesterét. A Sábián házaspár kétszáz kötetet ajánlott fel, olyanokat, amelyeket ők is szívesen olvastak egykor, s remélik, hogy a bakonykútiak is így tesznek majd.

Marics József vette át a könyveket Sábián Jánosnétól Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Ottjártunkkor történt meg a könyvek átadása. A Vörösmarty Mihály Könyvtár (VMK) munkatársai is jelen voltak. Ők segítenek majd a könyvek lajstromba vételében, sőt, az egész könyvtár létrehozásában. – Az önkormányzat és könyvtár könyvtárellátási szolgáltatások nyújtásáról szóló szerződést köt. Jelenleg 72 kistelepülésen biztosítja a megyei Vörösmarty Mihály Könyvtár ezt a szolgáltatást, jövőre Bakonykútival bővül a sor – mondta el Márky Balázs könyvtáros. – A VMK fogja az új könyveket megvásárolni, kiküldeni, feldolgozni. A könyvtár berendezésétől kezdve a programok szervezésén át a statisztikai adatokkal kapcsolatos gyűjtésig sok mindenben részt veszünk majd – folytatta.

A VMK új könyveket visz majd ki Bakonykútiba. Márky Balázs reményei szerint a tavaszvégi könyvtárnyitáskor már ezer darab felajánlott könyv sorakozhat az új közösségi tér polcain. Ehhez a VMK, nyitásra ötven-hatvan új könyvet tesz hozzá. A jövőben természetesen folyamatosan bővül majd az állomány.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában