nagy terveket sző a város

2018.07.01. 10:00

Ipartelepre költöznek az agárdi cégek

Sok száz millió forintos projektnek köszönhetően kiköltöznek a városi cégek a központból egy most létesülő agárdi ipartelepre. A helyükön nagy terveket sző a város.

S. Töttő Rita

Az egyik önkormányzati cég, amely hamarosan költözhet az ipartelepre

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Már korábban is írtunk róla, hogy az agárdi önkormányzat új ipartelepet jelölt ki a város szélén, mellyel komoly céljai vannak. Akkor megírtuk: Agárd Székesfehérvár felé eső részén, a főút mellett alakítják ki a telepet, ahol új otthonra lelhet – fejenként 4-4 ezer négyzetméteren – a hulladékgazdálkodással foglalkozó Velencei-tavi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. (VHG), az Agárdi Zöld Kft., valamint a Gárdonyi Városüzemeltetési Kft.

A tervek pedig – úgy fest – a közeljövőben beérni látszanak: a hulladékszállító szolgáltató társaság központja, valamint az önkormányzati társaságok is hamarosan költözhetnek – aminek köszönhetően több központi ingatlan is felszabadul majd Agárdon. Tóth István polgármester a Fejér Megyei Hírlapnak elmondta: 350 millió forintos támogatásnak köszönhetően valósíthatják meg a projektet. Ebből a legnagyobb rész a Velencei-tavi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft.-t illeti, amely 100 százalékos támogatást nyert, az önkormányzati tulajdonú cégek pedig 30 százalékos támogatottsággal, tehát 70 százalékos önrésszel valósíthatják meg a költözést. A projekt része egy bekötőút megvalósítása is – mondta el a város vezetője, hozzátéve: már megbízást adtak egy tervezőcsoportnak, hogy tervezzék meg a telephelyeket az iparterületen, az előkészítő munkák pedig meg is kezdődtek.

A polgármester úgy látja, jövő nyárra, őszre ki is költözhetnek az érintett cégek a frekventált városközponti ingatlanokból.

Az egyik önkormányzati cég, amely hamarosan költözhet az ipartelepre
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Rákérdeztünk arra is, milyen terveket sző az önkormányzat a megüresedő városi tulajdonú épületekkel: mint kiderült, a tervezett kiköltözés után az irodaházakat és a műhely egyikét felújítják. Némelyek új funkciót kapnak, mások irodák maradnak. Az udvart kitakarítják, a műhelyrészből vendéglátóhely épül, és szeretnének egy tágas játszóházat is kialakítani az érintett ingatlanokon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában