Innovatív újdonságok

2018.06.03. 11:48

Virágözön a Károlyi-kastély parkjában

Közel tízezer látogatója volt az Európai Dísznövény- és Kertművészeti Napoknak, amelyeket a Károlyi-kastélyban rendeztek meg a hét végén.

B. Kiss László

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A fehérvárcsurgói Károlyi- kastély legnépszerűbb eseménye a kertművészeti napok, amelyet 14. alkalommal rendeztek meg a hagyományos időpontban, június első hétvégéjén. Százegy kiállító volt az idén, még Franciaországból is érkezett egy – tudtuk meg Károlyi Angelicától.

Jópofa dolog a manókert, amivel egy keramikus rukkolt ki Csurgón
Fotó: B. Kiss László / Fejér Megyei Hírlap

Az első két napon – pénteken és szombaton – mintegy ötezer látogatója volt a rendezvénynek, szombaton többen keresték föl a festői kastélyt és annak parkját, mint tavaly ilyenkor. A legtöbben pedig vasárnap szoktak érkezni – mondta Angelica asszony vasárnap reggel, aki úgy becsülte, az összes látogató létszáma megközelíti a 10 ezret. Az elmúlt közel másfél évtized alatt a dísznövény-kiállítás palettája ugyancsak kibővült.

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A kertészek mellett, akik százféle virágot hoztak, több keramikus, kerti bútorkészítő, kisgépforgalmazó is kitelepült. De méhészből is többet láttunk a kastélyparkban, és – például – ékszert vagy natúrszappant is kínáltak. Sőt, az agrárkamarának és a Magyar Államkincstárnak is volt standja.

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A kiállításon több innovatív újdonsággal is találkozni lehetett. Az egyik kiállító például pozsgás növényekből készített élő faliképet hozott.

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A kiállításhoz több színvonalas kísérő rendezvény – előadások, kiállítások, koncertek, gyermekprogramok – csatlakozott. Fehérvárról és Mórról pedig ingyenes buszjárat közlekedett Csurgóra a rendezvény alkalmával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában